Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ

Στρατός
http://www.enet.gr/

Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

«Τη λύση θα τη δώσουν οι Ελληνες με τη δουλειά τους» δήλωσε -προ της εφόδου του ΔΝΤ- ο υπουργός Βενιζέλος. Θα μπορούν να βρίσκουν κάποια θέση εντός της χώρας ή θα αναγκάζονται να φεύγουν με «Φύλλο Πορείας» ως μετανάστες;

Την αγωνία τους εκφράζουν ΕΠ.ΟΠ. της 2ης σειράς, που συμπλήρωσαν αισίως επτά χρόνια στο στρατό. Πέρασαν από τις σχετικές εξετάσεις εδώ και ένα δίμηνο, αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα ορκιστούν ως μόνιμοι. Ψυχραιμία παιδιά! Εδώ δεν έχουν αλλάξει οι διοικήσεις σε οργανισμούς. Αλλωστε, οι δηλώσεις Πάγκαλου περί απολύσεων αφορούσαν τους δημόσιους υπαλλήλους.

Τα spread των υπηρεσιών στο 153 ΤΕ ανεβαίνουν αντιστρόφως του βαθμού: Μετρούν τρεις οι αξιωματικοί, πέντε οι υπαξιωματικοί και επτά οι ΕΠ.ΟΠ. Οπως και στην οικονομία, τα βάρη πέφτουν στους μικρούς.

Στην ίδια μονάδα δεν έχουν καταβληθεί τα «εκτός έδρας» του τελευταίου τριμήνου. Ξεκίνησε μήπως στάση πληρωμών;

Εκτός από καταγγελίες, τελευταίως φτάνουν και διάφορες προτάσεις από αναγνώστες με ιδέες για περιορισμό της σπατάλης στα στρατόπεδα. Τις μαζεύουμε και σύντομα θα τις βάλουμε σε... διαβούλευση. Χρόνος υπάρχει.

Πάλι «χτύπησαν» από τη ΣΑΝ. Εβγαλαν στη σέντρα τους σπουδαστές του 1ου και 2ου έτους και τους καλούσαν να «καρφώσουν» ποιος λέρωσε το μισθωμένο λεωφορείο που τους μεταφέρει. Οταν τέτοια τους μαθαίνουν στις σχολές, τι περιμένετε να κάνουν μετά στις μονάδες;

Ο στρατός πανηγυρίζει με ανακοίνωσή του για την ανεύρεση ενός «Τζι-3». «Ξέχασαν», όμως, να μας ανακοινώσουν ότι είχε... χαθεί. Κουβέντα δεν είπαν και για τις «δοκιμασμένες» μεθόδους που χρησιμοποίησαν: Ομαδικά νυχτερινά καψώνια (δεν καταργήθηκαν κύριε υπουργέ;), απειλές για στρατοδικεία και δήθεν παράταση για το απολυτήριο...

Τι κι αν τέλειωσαν οι κρίσεις στους αξιωματικούς, κάποιοι φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να δουλεύουν για τις επόμενες. Στοχεύουν στην κατάληψη θέσεων και καταφεύγουν σε αποστολές μέσω ψυχολογικών επιχειρήσεων.

Ούτε φυσικά οι «κωλοτούμπες» κάποιων αστεράτων, που επέδειξαν τα πλέον γρήγορα αντανακλαστικά κομματικής προσαρμογής.

Στείλτε μας τις δικές σας ανταποκρίσεις από τη μονάδα, σκίτσα, φωτογραφίες, βίντεο και όσα θέλετε αλλά δεν μπορείτε να πείτε στην πρωινή αναφορά.

*

email: fantaros@enet.gr

Τηλ.: 210 9296339. Επιστολές: Μίνωος 10-16, 117 43 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου