Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αντιδράσεις των κυπριακών κομμάτων για τις δηλώσεις Παπανδρέου

Κύπρος
http://www.kathimerini.gr/

«Ήταν ξεκάθαρες οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι έγινε πραξικόπημα στην Κύπρο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου σε σχέση με αναφορά για εισβολή των αποκαλούμενων μητέρων πατρίδων στην Κύπρο, σε ομιλία του Προέδρου Χριστόφια στην Ουάσιγκτον.

Ο Αντρος Κυπριανού είπε ότι το πραξικόπημα δεν ήταν τυχαίο, αλλά εκπονήθηκε στα αρχηγεία του ΝΑΤΟ.

«Υπάρχουν έγγραφα για το ζήτημα αυτό και κανείς δεν μπορεί να παραχαράσσει την ιστορία», είπε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική Χούντα και η ΕΟΚΑ Β' έχουν τεράστια ευθύνη για την εφαρμογή των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων.

Εξ άλλου, ανέφερε ότι έγινε παραποίηση και εκμετάλλευση των δηλώσεων και πρόσθεσε πως θέλει να ξεκαθαρίσει ότι το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμούν και σέβονται τον ελληνικό λαό, για τη βοήθεια και τη στήριξη που έχουν προσφέρει διαχρονικά στον αγώνα του κυπριακού λαού.

«Κανείς δεν μπορεί να αφήνει να αιωρούνται σκιές, σε σχέση με την ευγνωμοσύνη που νιώθει το ΑΚΕλ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας έναντι του ελληνικού λαού. Εκείνη που καταδικάζουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους είναι η Χούντα», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Εξ άλλου, ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι ήταν ορθή η αναφορά του πρωθυπουργού της Ελλάδας ότι μια ήταν η εισβολή που έγινε στην Κύπρο το 1974, και μετεξελίχθηκε σε κατοχή.

«Με τη δήλωση αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει βάλει στη σωστή βάση την όλη διάσταση των σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου. Δεν υπήρξε ελληνική εισβολή στην Κύπρο. Υπήρξε μόνον η τουρκική εισβολή, η προδοσία της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄, που οργανώθηκε από ξένα κέντρα αποφάσεων», είπε ο κ. Ομήρου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου