Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ

εξεγερση αιγυπτου
http://www.onalert.gr
Ο χειρότερος εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα για την Αίγυπτο. Ο εμφύλιος φαίνεται πως έφτασε στις όχθες του Νείλου.
Την 9η μέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, την επόμενη της δέσμευσης Μουμπάρακ ότι δε θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση-μήνυμα του στρατού, η πλατεία Ταχρίρ, σύμβολο της «επανάστασης» γίνεται πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντικαθετωτικούς και υποστηρικτές του Χόσνι Μουμπάρακ.
Κραδαίνοντας ρόπαλα και μαστίγια, πιστοί στον Αιγύπτιο πρόεδρο εισέβαλαν πάνω σε άλογα και καμήλες στην πλατεία Ταχρίρ και οι σφοδρότατες συγκρούσεις άρχισαν, με τον στρατό σε ρόλο παρατηρητή! Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για 10 τραυματίες αλλά εκφράζονται φόβοι για νεκρούς.
Πολλοί πιστεύουν πως τα νέα επεισόδια στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα είναι κατευθυνόμενα. Διαδηλωτές δήλωσαν πως πιστεύουν ότι μερικοί από τους υποστηρικτές του Μουμπάρακ που βρίσκονται πίσω από τις συγκρούσεις είναι αστυνομικοί με πολιτική περιβολή.
Το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατέστρεψαν εξοπλισμό των δημοσιογράφων.
Και όλα αυτά ενώ ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης απηύθυνε νέα έκκληση για μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση την Παρασκευή παρά την εντολή του στρατού στους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ ανακοίνωσε ότι θα διαπραγματευτεί μόνο με τον αντιπρόεδρο Όμαρ Σουλεϊμάν αν ο πρόεδρος Μουμπάρακ παραιτηθεί.
Στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης ανήκουν η Εθνική Ένωση για Αλλαγή υπό τον Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, η Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου