Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΕΦΟΠ‏














ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΦΘΗΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ

ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ

Τελικά οι πραγματικά Τζαμπατζήδες αποκαλύπτεται ότι είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η εκμετάλλευση της νεολαίας των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων τείνει να γίνει καθεστώς. Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και οι επιτελείς του Πενταγώνου, έχοντας την αγαστή συνεργασία που τους προσφέρουν τα πάντα μισθοδοτούμενα και ευνοούμενα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, σκέφτηκαν να επεκτείνουν τη δωρεάν εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας που τους παρέχει η διατήρηση του αντιδραστικού θεσμού της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής Θητείας, προσλαμβάνοντας την νέα γενιά των Μισθοφόρων.

Το όνομα αυτών: Ειδικοί Έφεδροι Οπλίτες (ΕΕΦΟΠ)!  Βλέπεις οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.), η προηγούμενη γενιά των Μισθοφόρων, που το μισθολογικό και ασφαλιστικό τους κόστος υπολογίζεται στα 1500 ευρώ φαντάζουν ακριβοί μπροστά στους  ΕΕΦΟΠ που πληροφορίες κάνουν λόγο για μισθό 600-700 ευρώ. Για αυτό προωθούν την αντικατάσταση χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. με φθηνότερους ανακυκλώσιμους Μισθοφόρους ΕΕΦΟΠ.

Προς το παρόν ο υπουργός Ευ.Βενιζέλος ανακοίνωσε απαιτούμενα προσόντα και διαδικασίες πρόσληψης, αλλά ξέχασε το σημαντικότερο: δεν ανέφερε τίποτε για το ύψος του μισθού τους, ούτε για το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς.

Είναι και αυτό ένα στοιχείο του πόσο υπολογίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα Επιτελεία τους Αναλώσιμους  Μισθοφόρους της νέας εποχής των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της συμμετοχής του στρατού σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους! Οι  Αναλώσιμοι-Αγγαρειομάχοι-Μισθοφόροι θα τοποθετούνται-υπηρετούν σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα στις μονάδες εκστρατείας και θα συμμετέχουν στα ελληνικά εκστρατευτικά σώματα στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας κάνει πολιτική επιλογή να αυξήσει την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν στο πλαίσιο ων ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ώστε να διεκδικήσει οικονομικά οφέλη και  αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου για τον ελληνικό αστικό κόσμο, εκτιμώντας ότι τα καυτά μέτωπα των κοινωνικών εξεγέρσεων και των απελευθερωτικών αγώνων των λαών δεν πρόκειται να μειωθούν, αλλά αντίθετα θα αυξηθούν σε Βαλκάνια-Αφρική-Ασία-Μ.Ανατολή, αναζητά νέο κρέας για τα κανόνια της!

Είναι ενδεικτικοί οι όροι πρόσληψης των ΕΕΦΟΠ:

·         Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια μέτρα

·         Να μην έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους

·         Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών από την ημερομηνία οριστικής απόλυσης λόγω εκπλήρωσης ενόπλως των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων

·         Να έχουν σωματική ικανότητα Ι1-Ι2

·         Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,65

Επί της ουσίας η κυβέρνηση έρχεται να εκμεταλλευτεί το θεσμό της Υποχρεωτικής Στράτευσης. Καλεί τους νέους που μόλις τελείωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις να καταταγούν ως Μισθοφόροι στις Ένοπλες Δυνάμεις αμείβοντας τους με ένα φιλοδώρημα και με εργασιακό καθεστώς  part time- ανάλογα τις ανάγκες της υπηρεσίας οι νέοι αυτοί μισθοφόροι θα μπορούν να εργαστούν από ένα εξάμηνο μέχρι τρία χρόνια, έχοντας ως μέγιστη δυνατότητα την ανανέωση της σύβασης τους πέντε φορές.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της εκμετάλλευσης που θα υποστούν οι ΕΕΦΟΠ αρκεί να τους συγκρίνουμε με τους φαντάρους που κάλεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2001, Εθελοντικά, να συμμετέχουν στα ελληνικά εκστρατευτικά σώματα που στάλθηκαν στο Κόσσοβο, στο πλαίσιο της Νατοϊκής Κατοχής.

Οι εθελοντές αυτοί φαντάροι αμείβονταν αρκετά καλά, με αμοιβή σχεδόν ίση με τους μόνιμους ομοιόβαθμους τους, ενώ έπαιρναν και νατοϊκό επίδομα εξαιτίας της συμμετοχής τους σε αποστολή εκτός συνόρων. Εξίσου, οι υψηλές αποδοχές είναι και ο βασικός λόγος που οι ΕΠ.ΟΠ. και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ενίοτε επιλέγει τη μετάθεση στο Κοσσυφοπέδιο και δευτερευόντως στο Αφγανιστάν.

Τίποτε βεβαίως από αυτά δεν ισχύουν για τους ΕΕΦΟΠ:  στην καλύτερη, επίδομα 600 ευρώ και ασφάλεια το συζητάμε.

Τους πραγματικούς λόγους των κυβερνητικών αυτών επιλογών τους έχουμε εντοπίσει και σε άλλη παρέμβαση μας.

Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στην εκτίναξη της ανεργίας και στα αδιέξοδα που δημιουργεί στους νέους ανθρώπους ελπίζοντας ότι έτσι θα κατορθώσει να αλιεύσει τους νέους Μισθοφόρους. Στόχος τους η δημιουργία ενός Ημιεπαγγελματικού στρατού με ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας.        
Δεύτερον, το σύνολο των Ευρωπαϊκών στρατών περνούν φάση ανασυγκρότησης και σμίκρυνσης. Οι αστικοί και ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί απαιτούν Μικρές-Ευέλικτες στρατιωτικές δυνάμεις όπου κυριαρχούν οι Μισθοφόροι, με Διακλαδική και διεθνή συνεργασία και με όπλα μεγάλης καταστροφικότητας. Για αυτό εξάλλου, η ελληνική κυβέρνηση παρά την οικονομική κρίση αγοράζει συνεχώς όπλα, με τα μεγάλα συμβόλαια για το πολεμικό αεροσκάφος νέας γενιάς, τις φρεγάτες, τα τεθωρακισμένα ΤΟΜΑ κλπ.  να έπονται, προκαλώντας την έξαρση του ανταγωνισμού ελληνικών και ξένων πολεμικών βιομηχανιών, φορτώνοντας στις πλάτες του λαού μας το τεράστιο κόστος των Αγορών όπλων.

Τρίτον, επιταχύνεται η αλλαγή του περιεχόμενου του ίδιου του πολέμου και ο ορισμός της «ασφάλειας», που γίνεται αστικό θέσφατο. Ο πόλεμος που παγκόσμια κήρυξαν οι δυνάμεις του κεφαλαίου με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου και καθιερώθηκε ως «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» μπαίνει σε μια νέα φάση, καθώς κεντρικό ζήτημα γίνεται η υπεράσπιση του αστικού καθεστώτος εξουσίας από τον εσωτερικό εχθρό λαό και η αντιμετώπιση των επερχόμενων κοινωνικών εξεγέρσεων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Προληπτικοί Πόλεμοι, Ασύμμετρες Απειλές, Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης αφορούν ολοένα περισσότερο τις διάφορες μορφές της ταξικής σύγκρουσης που διεξάγεται παγκόσμια είτε με τη μορφή της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, της «τρομοκρατίας», της «πειρατείας», της κατοχής και ελέγχου των πηγών και δρόμων ενέργειας, της καταστολής των κινημάτων.

Με αυτό τον στρατό θέλει να επέμβει η κυβέρνηση στα Βαλκάνια, που θεωρούνται ζωτικός χώρος από το ελληνικό κεφάλαιο, αν χρειαστεί (τι αντίφαση: ο Ευ.Βενιζέλος να κάνει λόγο για προβλήματα στην επάνδρωση των μονάδων αλλά να παρακαλά για αύξηση της ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής στα νατοϊκά κατοχικά στρατεύματα σε Κόσσοβο και Αφγανιστάν), να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Σομαλία (είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τις φρεγάτες που πλέουν στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας ο ΥΠΕΘΑ έχει δεσμευτεί για αποστολή χερσαίων δυνάμεων αν αποφασιστεί από το ΝΑΤΟ, ενώ ελληνικά F16 θα εκπαιδευτούν από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία για πόλεμο στην έρημο!), να συμμετέχει ενεργότερα στις ιμπεριαλιστικές αποστολές και συμβάλλει αποφασιστικά στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για την κατοχύρωση ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αυτός είναι ο νέος ελληνικός στρατός που ετοιμάζεται να επέμβει μαζί με το ΝΑΤΟ στη Λιβύη, όπου με πρόσχημα την προστασία των εγκλωβισμένων αλλοεθνών πολιτών, επιδιώκουν να προστατεύσουν τις ξένες επενδύσεις, να επιβάλλουν τις βολικές και συνεργάσιμες με τη Δύση πολιτικές λύσεις που θα εξασφαλίσουν ταυτόχρονα τη διατήρηση του αστικού καθεστώτος εξουσίας υπό νέο διαχειριστή, να χτίσουν Τείχη του Αίσχους με τις στρατιωτικές τους δυνάμεις εμποδίζοντας τα Μεταναστευτικά ρεύματα, εμποδίζοντας τις φλόγες της εξέγερσης να ξεχυθούν στις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου και τους επαναστατικούς ανέμους να συμπαρασύρουν ολοκληρωτικά και σκοταδιστικά καθεστώτα σε Ασία και Μ.Ανατολή. Βλέπεις, η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση τράβηξε το χαλί κάτω από ολόκληρο το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό πλέγμα της παγκόσμιας εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας, φέρνοντας στο προσκήνιο και νομιμοποιώντας ξανά την Επαναστατική προοπτική.

Για αυτό η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-εργοδότες-Ε.Ε.-ΔΝΤ προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον εξοργισμένο κόσμο της εργασίας, προχωρώντας στην εκπαίδευση των μονάδων για την καταστολή Πλήθους.

Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΥ-ΕΠ.ΟΠ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την αντίθεση μας στην μετατροπή της νεολαίας σε Μισθοφόρο. Καλέσαμε την νεολαία να γυρίσει την πλάτη στον στρατό και στην αστυνομία.

Υποστηρίξαμε ότι δεν είναι λύση στα εργασιακά αδιέξοδα η «Καριέρα στον Στρατό»!



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com


1 σχόλιο:

  1. EISAI PRAGMATIKA ASXETOS...DN THA KATSW NA SOU EKSIGISW...EISAI APLA ENA AKOMA NONAME KEIMENO..OLA OSA GRAFEIS EINAI AKYRA ENDEIKTIKA- O NEOS THESMOS THA EINAI APO 6MINES DIARKEIAS EWS 3XRONIA OPWS PALIA OI OBA..

    ΑπάντησηΔιαγραφή