Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Εκεχειρία πρότεινε ο Καντάφι

http://www.tanea.gr

Αρνητική ήταν η απάντηση τόσο των αντικαθεστωτικών όσο και του ΝΑΤΟ στην πρόταση Καντάφι για εκεχειρία που γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίπολη και είχε πολύωρη συνομιλία με το λίβυο συνταγματάρχη, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 41 χρόνια.

Λίγες ώρες μετά την ατελέσφορη επίσκεψη του Ζούμα στη Λιβύη το ΝΑΤΟ επανέλαβε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Τρίπολη αποφασισμένο να συνεχίσει τις επιδρομές μέχρι να αναγκαστεί ο καντάφι να φύγει.

Ήδη, πάντως, έχουν εγκαταλείψει τον Καντάφι 120 αξιωματικοί του στρατού της Λιβύης, ανάμεσά τους και οκτώ στρατηγοί.

Στη Ρώμη ο πρώην στρατηγός του Καντάφι, Ουν Αλι Ουν δήλωσε : «Αυτό που συμβαίνει στο λαό, μάς τρόμαξε. Πολλοί σκοτωμοί, γενοκτονία και βία κατά των γυναικών. Κανένας λογικός άνθρωπος με την ελάχιστη αξιοπρέπεια δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που είδαν τα μάτια μας και αυτά που μάς ζητούσε ο Καντάφι να κάνουμε».

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Καντάφι μαζί με τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο Ζούμα, ήταν η πρώτη από τις 11 Μαϊου που ο συνταγματάρχης είχε συνομιλίες με τους αρχηγούς των φυλών της Λιβύης.

Στο μεταξύ, ο γενικός διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγόις Φο Ράσμουσεν προέβλεψε από τη Βάρνα της Βουλγαρίας ότι σύντομα θα αναγκαστεί ο Καντάφι να φύγει από τη Λιβύη καθώς αποδεκατίζεται το στρατιωτικό του υλικό και τον εγκαταλείπουν οι αξιωματικοί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου