Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πακιστάν: «Πόρτα» στις ΗΠΑ για χρήση βάσης για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών

http://www.tvxs.gr

Ακόμα ένα σημείο προστίθεται στις επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν, μετά την απόφαση της δεύτερης χώρας να απαγορεύσει από εδώ και στο εξής τη χρήση της αεροπορικής βάσης στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πακιστάν για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον ενόπλων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Financial Times», ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας 'Αχμεντ Μουχτάρ δήλωσε ότι το Πακιστάν έδωσε τέλος στις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών από τη βάση Σάμσι στην επαρχία Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
«Καμία αμερικανική πτήση δεν πραγματοποιείται πλέον από τη βάση Σάμσι. Εάν πρέπει να γίνουν πτήσεις από τη συγκεκριμένη βάση, αυτές θα είναι πακιστανικές» τόνισε ο Μουχτάρ στην εφημερίδα.


Στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών δημιουργήθηκε ένταση μετά τη δολοφονία δυο Πακιστανών από πράκτορα της CIA τον Ιανουάριο.
Η ένταση αυξήθηκε μετά τη μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Πακιστάν τον περασμένο μήνα και η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του ηγέτη της Αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου