Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Κόβουν μισθούς-συντάξεις, αγοράζουν Αστυνομικά ελικόπτερα για Έλεγχο Πλήθους


Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Μπορεί τα γεγονότα της 20ης Οκτωβρίου να αποκάλυψαν την πολιτική γύμνια και τις πολιτικές στοχεύσεις, να προκάλεσαν αηδία και να πάγωσαν τις αντιδράσεις.

Μόνο όμως προσωρινά. Οι μαζικές και οργισμένες λαϊκές αντιδράσεις εναντίον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτη και ότι φοβούνται ότι θα ζήσουν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στις παρελάσεις, αποτελούν προμήνυμα της μεγάλης κοινωνικής εξέγερσης που πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.
Ο τρόμος πλέον φωλιάζει στο Μαξίμου και στη Βουλή.
Για αυτό και τρέχουν να προμηθεύσουν με νέα ελικόπτερα την Αστυνομία ώστε να επιτύχουν πιο αποτελεσματικό έλεγχο του πλήθους των εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων που πρόκειται άμεσα να πλημμυρίσουν τους δρόμους.
Σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία «όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές της Αστυνομίας, η (ΕΛΑΣ) παρά την κακή οικονομική κατάσταση, αποφάσισε να προμηθευτεί κατεπειγόντως νέα ελικόπτερα εν όψει των προκλήσεων ασφάλειας που θα προκύψουν στους πολίτες από την εφαρμογή των μέτρων εξαθλίωσης της κυβέρνησης. Η χρηματοδότηση του προγράμματος προμήθειας των νέων ελικοπτέρων, θα γίνει από διαθέσιμα κονδύλια από τη Συνθήκη Σένγκεν. Σήμερα υπηρετούν στην Αστυνομία τα ελικόπτερα τύπου BO105 και EC135».
Δημοσιογραφικά παπαγαλάκια επίσης επισημαίνουν ότι «σε άθλια κατάσταση έχουν περιέλθει τα νυν ελικόπτερα της Αστυνομίας, λόγω των συνεχών περικοπών στα κονδύλια συντήρησής τους. Τα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα Wescam 12DS με τα οποία είναι εξοπλισμένα είναι εκτός λειτουργίας και ότι για αυτό το λόγο απαιτείται ο εκσυγχρονισμός ή η αντικατάσταση τους, καθώς σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να είναι «τυφλή»!
Εμείς δεν έχουμε καθόλου να ανησυχούμε από το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει τυφλή. Αντίθετα, απαιτούμε να παραμείνει ως έχει και τα κονδύλια αυτά να δοθούν για την ικανοποίηση των τεράστιων κοινωνικών αναγκών.
Όμως η κρατική τρομοκρατία και καταστολή δε θεριεύει μόνο στην Ελλάδα.
Στις ΗΠΑ το κίνημα των Αγανακτισμένων αναπτύσσεται και αντιμετωπίζει την πρόνοια της χώρας «της Δημοκρατίας και Ελευθερίας». Οι τελευταίες ανταποκρίσεις αναφέρουν ότι η αστυνομία στο Oakland της Καλιφόρνια συνέλαβε τουλάχιστον 140 διαδηλωτές που ανήκουν στο κίνημα «Occupy Wall Street». Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν το δημαρχείο της πόλης. Πριν από την επιδρομή αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει στη σύλληψη ακόμη 90 διαδηλωτών που είχαν κατασκηνώσει έξω από το δημαρχιακό μέγαρο.
Οι διαδηλωτές είχαν στήσει τουλάχιστον 150 σκηνές τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε όλες τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα στην Ατλάντα διαδηλωτές αντιμετώπισαν και αυτοί τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να εκδιωχθούν από πλατεία που είχαν καταλάβει.
Το κίνημα «Occupy» ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου από τη Νέα Υόρκη.
Η τεράστια καπιταλιστική κρίση εξαπλώνεται παντού, γεμίζει απόγνωση τον κόσμο της εργασίας, πυροδοτώντας κοινωνικές αντιδράσεις που ολοένα συχνότερα λαμβάνουν τον χαρακτήρα εξέγερσης.
Σε όλους μας τίθεται το ζήτημα τι στάση να κρατήσουμε, ενώ ήδη το αστικό σύστημα εξουσίας και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα προβάλλουν την ανάγκη «σωτηρίας της χώρας» για να αποπροσανατολίσουν τις απαιτήσεις ανάπτυξης ταξικών αγώνων του κόσμου της εργασίας.
Μιλούν για «Κατοχή της Μέρκελ» για να αποκρύψουν τους όρους ταξικής κυριαρχίας των αστικών κομμάτων εξουσίας, των ΔΝΤ-Ε.Ε., των τραπεζών, των εθνικών και διεθνών τοκογλύφων, αλλά πρώτιστα του κόσμου του πλούτου πάνω στον κόσμο της εργασίας. Τη βάρβαρη Κατοχή του παρόντος και μέλλοντος των εργαζομένων από τις απαιτήσεις των εργοδοτών για «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» όπως ονομάζουν την επιβολή του Εργασιακού και Κοινωνικού Μεσαίωνα που θα πυροδοτήσει τους νέους γύρους καπιταλιστικής κερδοφορίας. Την Κατοχή της σκέψης, της πράξης και των ονείρων της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας που επιβάλλει ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, με ακραίες κατασταλτικές μεθόδους και με την χρήση του στρατού εναντίον του εσωτερικού εχθρού, του Έθνους των Εργαζομένων.
Προτείνουν «εθνική ενότητα», αντιμνημονιακά και αντινεοφιλελεύθερα μέτωπα, «εθνικοαπελευθερωτικούς» αγώνες ενώ ανοίγεται με ιστορικά πρωτότυπο τρόπο ο δρόμος της Κοινωνικής Ανατροπής και της Κοινωνικής Χειραφέτησης.
Ανθρώπων που χάνουν ή έχασαν τα πάντα, συνεχίζουν να τους φορτώνουν με χαράτσια ενώ τους πέταξαν στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο και πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτε περισσότερο από τις αλυσίδες τους.
Ας αποδείξουμε επομένως στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στις αστικές πολιτικές εφεδρείες του συστήματος τις Μεταφορικές δυνατότητες των ελικοπτέρων..
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspopt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου