Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ…


Χιλιάδες Βρετανοί στρατιώτες θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν  τον επόμενο χρόνο προανήγγειλε ο Βρετανός υπουργός άμυνας Φίλιπ Χάμοντ, μιλώντας στο ΒΒC, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός αυτών που θα αποχωρήσουν θα είναι σημαντικός, που σημαίνει χιλιάδες και όχι μερικές εκατοντάδες μισθοφόροι, αλλά η πλειονότητα του εκστρατευτικού σώματος θα παραμείνει. 

Η Βρετανία θα αποσύρει το 2012 περίπου 500 στρατιώτες, αλλά στο Αφγανιστάν θα παραμείνουν 9000 στρατιώτες. Έχει ξεκαθαρίσει ότι το σύνολο των μάχιμων δυνάμεων της θα επαναπατριστεί ως το τέλος του 2014. Μάλιστα, σε διαδικασία σταδιακής αποχώρησης βρίσκονται 40.000 στρατιώτες του NATO-ISAF και υπολογίζεται ότι το 2013, ο αριθμός τους θα περιοριστεί στις 100.000. Το κενό ασφάλειας που θα δημιουργηθεί θα καλυφθεί από την εκπαίδευση ταγματασφαλίτηκων αφγανικών δυνάμεων.
Πολλοί όμως αναλυτές θεωρούν ότι ο βασικός κορμός των αμερικανικών δυνάμεων θα παραμείνει στο Αφγανιστάν επικαλούμενος την αδυναμία καταστολής των Αφγανών ανταρτών από τις ντόπιες δυνάμεις μισθοφόρων και τους ιδιωτικούς στρατούς . Όπως αποδεικνύει και το παρακάτω κείμενο υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ για να ανταποδώσουν την πολιτική-στρατιωτική στήριξη που τους παρείχε η υπερδύναμη στο παρελθόν, αλλά και για να κερδίσουν πόντους στις νέες ανακατατάξεις που σχεδιάζουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία.
Έτσι λοιπόν, στις 12 Οκτωβρίου, Αλβανικό τμήμα  καταδρομέων OMLT-3 (Striking Eagles-3) με διοικητή τον αντισυνταγματάρχη Isuf Ahmataj αφού  εκπαιδεύτηκε στο τάγμα καταδρομών στο Ζάλ Χέρ σύμφωνα με τα νατοϊκά πρότυπα και αποστέλλεται στο Αφγανιστάν στην στρατιωτική βάση “Pol-I-Charkie στην Καμπούλ  να αναλάβει καθήκοντα εκπαίδευσης των Αφγανικών δυνάμεων, καθήκοντα στρατιωτικής αστυνομίας και ιατρικής βοήθειας. Στην τελετή  στο Αρχηγείο των Αλβανικών ΕΔ παρέστησαν ο Αλβανός ΑΓΕΕΔ Ταξίαρχος Xhemal Gjunkshi , η Αλβανή ΥΦΑΜ Zana Xhuka, ο Αμερικανός πρέσβης Aleksandër Arviz και ο Αμερικανός στρατιωτικός ακόλουθος. Ο Αμερικανός πρέσβης στο τέλος της τελετής και αφού παραδόθηκε η Αλβανική σημαία από τον Αλβανό Υπουργό άμυνας στον Επικεφαλή αξιωματικό του τμήματος, παρέδωσε και αυτός με την σειρά του  την Αμερικανική σημαία στον υποδιοικητή του τμήματος σε μια συμβολική χειρονομία για την Αλβανική συμμετοχή στο Αφγανιστάν.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Αλβανία έχει προσχωρήσει σε κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης και μετατροπής του στρατού της σε δύναμη Μισθοφόρων, μείωσε το μέγεθος των Ενόπλων Δυνάμεων της και ακολούθησε ένα σημαντικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης βασισμένο στα αμερικανικά πρότυπα (η αμερικανική SAIC  εκπαίδευσε και διάρθρωσε όλη την δομή των αλβανικών ΕΔ αλλά και το υλικό) και οι δυνάμεις αυτές αποστέλλονται  σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Όπως και να το κάνουμε, η Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων είναι «ένα συνεχές δώσε-πάρε», πάνω στις πλάτες των λαών, χωρίς τους λαούς, εις βάρος των λαών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου