Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Προετοιμάζεται για στρατιωτική παρέμβαση στο Μάλι η ΕΕ

tvxs.gr/node/108646
Έτοιμη να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Μάλι ενάντια στους ισλαμιστές αντάρτες που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας δηλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εν λόγω απόφαση υιοθετήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

 «Πιστεύουμε πως υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος για την περιοχή εάν το Μάλι παραμείνει ένας ακυβέρνητος χώρος, ελεύθερος για να δρουν τρομοκράτες και διακινητές ναρκωτικών», δήλωσε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Κάθριν Άστον, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε σημείωσε πως θα πρέπει να αποφευχθεί μία «δεύτερη Σομαλία».

Όπως αναφέρεται στο Reuters μεταξύ άλλων εξετάζεται η αποστολή περίπου 150 εκπαιδευτών ως υποστήριξη για τις κυβερνητικές ένοπλες δυνάμεις, ή ακόμα και η αποστολή έως 500 στρατιωτών που θα συμμετάσχουν στις συγκρούσεις.

Η απόφαση για το τρόπο ανάμειξης της ΕΕ στο Μάλι ενδέχεται να ληφθεί κατά την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου