Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Γιατί ο στρατός δεν έχει θέση στο δρόμο. Απάντηση σε άρθρο του Onalert

Απάντηση στο άρθρο του Σεραφείμ Χ.Μηχιώτη για την “έξοδο” του γαλλικού στρατού στο Παρίσι , δίνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.
Η αντίθεσή του στη χρήση των ΕΔ σε ρόλο αστυνομίας είναι δεδομένη . Και επιχειρηματολογεί επισημαίνοντας ότι :
“Η πρόσφατη Σύνοδος στις Βρυξέλες, των ΥΕΘΑ της Ε.Ε., δεν τόνισε μόνο την ανάγκη του ευρωπαϊκού κεφαλαίου να επεκτείνει τη ιμπεριαλιστική του επεμβατική δράση, συνεργαζόμενο μάλιστα και αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας από κοινού εξοπλισμούς- ενδεικτικές οι δύο εκθέσεις που ψηφίστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο στις 23/11/2012: Στην έκθεση με τίτλο «Εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας» όπου ζητείται αύξηση των στρατιωτικών αποστολών και επιχειρήσεων και η χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης. Έμφαση δίνεται στα Δυτικά Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στο Κέρας της Αφρικής, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και το Μαλί. Τα προσχήματα που θα επικαλεστούν αφορούν την «τρομοκρατία», τις «φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές», τις «επιθέσεις στον κυβερνοχώρο», ακόμη και «πανδημίες» ή «ενεργειακές ελλείψεις», ενώ ζητείται η υποχρεωτική συμμετοχή όλων των κρατών - μελών (πηγή: 902.gr). Τόνισε επίσης, την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη δράση των αστυνομικών-στρατιωτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων κατά των ασύμμετρων απειλών και πιο συγκεκριμένα των κοινωνικών εξεγέρσεων που θα προκαλέσει η επιδείνωση της καπιταλιστικής κρίσης.
Υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος Σ.Χ.Μηχιώτης «ξεχνά» τις αντιδράσεις φαντάρων και στελεχών, με αφορμή τα γεγονότα σε Μάλι-Παρίσι, ξαναγυρνά στην στρατοκρατούμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπου για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση, κυβέρνηση κατεβάζει στρατό στο δρόμο για την αντιμετώπιση διαδηλωτών! Επιχειρηματολογεί υπέρ αυτής της ακραίας κατασταλτικής πολιτικής επιλογής που αποτελεί τομή για την αστική δημοκρατία-τη δικτατορία της αστικής τάξης δηλαδή-, διαφημίζει τους νόμους και τις στρατιωτικές αποφάσεις όπου στηρίχθηκε, επιδιώκοντας να προπαγανδίσει την ανοικτή κατασταλτική δράση των Ενόπλων Δυνάμεων κατά του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου λαού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου