Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΣΤΟΠ στην "μαύρη προπαγάνδα" για την αμυντική βιομηχανία - Ιδού οι πραγματικοί μισθοί

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Oργιάζει η ''μαύρη προπαγάνδα''  κύκλων  που έχουν  άμεσο στόχο να επιβάλουν λύσεις που θίγουν την ίδια την ύπαρξη και την πρόταση  εξυγίανσης της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και ιδίως των ''Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων'' ( ΕΑΣ- πρώην ΠΥΡΚΑΛ/ΕΒΟ).
Το νέο ''όπλο'' που χρησιμοποιούν αυτοί οι ανώνυμοι κύκλοι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας έχουν ως στόχο υπονομεύσουν το κύρος και την αξιοπιστία των εργαζομένων στα ΕΑΣ διαδίδοντας ψευδώς ότι είναι ...υψηλόμισθοι και δήθεν...καλοπερνάνε με τους ..παχυλούς μισθούς τους! Διαδίδουν λοιπόν οι''μαύροι προπαγανδιστές'' ότι η πλειονότητα των εργαζομένων των ΕΑΣ αμείβεται με ...πάνω από 2.000 ή 3.000 ή και 4.000 ευρώ το μήνα!

Έξαλλοι με όλα αυτά είναι οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ που αντιμετωπίζουν διαχρονικά όχι μόνο την ασυνέπεια/ανεπάρκεια πολλών διοικήσεων και προϊσταμένων κυβερνητικών κλιμακίων που τους έφεραν σε αυτή την μοίρα, αλλά και  τα ύπουλα σχέδια κάποιων ''κύκλων'' που το μόνο που θέλουν είναι ''λουκέτο'' στα ΕΑΣ και <<ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ >> των οικοπέδων- φιλέτων της κρατικής εταιρίας.

Το OnAlert δεν μιλάει χωρίς στοιχεία για τις ύπουλες διαδόσεις : Εξασφάλισε την μισθολογική κατάσταση των εργαζόμενων στα ΕΑΣ με τον μέσο μηνιαίο μικτό μισθό που έχει ο κάθε ένας εργαζόμενος, σε κάθε εργοστάσιο.  Ο μέσος λοιπόν μικτός μισθός στα ΕΑΣ των 819 εργαζομένων σε όλα τα εργοστάσια και τα κεντρικά είναι σήμερα 1.565,38 ευρώ με μέσο όρο ηλικίας 50 ετών και μέσο χρόνο υπηρεσίας στα ΕΑΣ τα 25 χρόνια (ορισμένοι έχουν υπηρεσία και εκτός ΕΑΣ).Να σημειωθεί ότι από αυτές τις μικτές αποδοχές, ''στο χέρι'' το καταβαλλόμενο ποσό  είναι κατά μέσο όρο είναι μικρότερο κατά 25% τουλάχιστον! Να σημειωθεί επίσης ότι αναλογικά είναι ελάχιστοι οι έχοντες μικτές αποδοχές πάνω από 2.000 ευρώ και όλοι αυτοί είναι γενικοί διευθυντές ή διευθυντές.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και την καταγράφουμε  διότι η κοινή γνώμη  είναι - και σωστά - ευαίσθητη σε τέτοια θέματα. Αυτή την ευαισθησία πήγαν να εκμεταλλευτούν και κάποιοι άλλοι ''κύκλοι'' δίνοντας επιλεκτικά μισθολογικά στοιχεία για κάποιους υψηλόβαθμους δημοσιογράφους - βεντέτες ή παρουσιαστές με συμβάσεις, όταν ο μέσος εργαζόμενος στην ΕΡΤ  παίρνει ελάχιστα μπροστά σε αυτά και πάντα σε επίπεδα δημοσίου. Υπάρχουν πολλά δεδομένα σε κάθε τομέα του δημοσίου να στοιχειοθετούν την ανάγκη για μια εξυγίανση ή εξορθολογισμό αλλά όχι ψευδή και όχι ανώνυμη ''μαύρη προπαγάνδα''.

Εδώ ο μισθολογικός πίνακας με τις μικτές αποδοχές . Δημοσιεύουμε ένα μέρος έχουμε στην διαθεσή μας τον πλήρη πίνακα για όποιον ενδιαφέρεται:






  ΠΗΓΗ ONALERT.GR
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου