Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχείς Λιποθυμίες Φαντάρων και ατελείωτο χώσιμο στο 79 ΕΑΡΜΕΘ και 79 ΤΕ Σάμου


Νέες καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, αυτή την φορά από τις μονάδες 79 ΕΑΡΜΕΘ και 79 ΤΕ στην Σάμο.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία συναδέλφων από το στρατόπεδο του Μεσολογγίου, για λιποθυμίες φαντάρων.


Αντίστοιχο περιστατικό έλαβε χώρα κατά την νυχτερινή άσκηση στο στρατόπεδο της Σάμου, όταν φαντάρος λιποθύμησε από την εξάντληση, και μάλιστα παρουσία του διοικητή του Ταξίαρχου Παπαθανασίου.

Το σημαντικότερο είναι όμως το πώς έφτασαν τα πράγματα ως εκεί.

«Μέχρι πριν λίγο καιρό ήμασταν λιγότερα άτομα στη δύναμη του στρατοπέδου από ότι οι υπηρεσίες», πράγμα που σήμαινε ότι λέξεις όπως «εξοδούχος», «ξεκούραση», «ελεύθερος χρόνος» ήταν άγνωστες για μας. Και τι να σου κάνει ένα υπερεσιακό ανά 3 μέρες όταν δεν μπορείς ούτε καν να κοιμηθείς από την ένταση  αμέτρητων υπηρεσιών και ασκήσεων;».

Η εικόνα που μας μεταφέρεται μιλάει για τουλάχιστον 30 μέρες χωρίς έξοδο, ενώ για κάποιους έφτασε μέχρι και τις 50.

«Πιστεύαμε όμως ότι αυτό θα άλλαζε με την νέα σειρά που θα έφτανε. Η νέα σειρά ήρθε, τελείωσαν τα ΣΠΕΝ, επέστρεψε ο κόσμος στο στρατόπεδο και αντί να σταματήσει η εμπλοκή, η δραματική αυτή κατάσταση για εμάς ενισχύθηκε, αφού με εντολή ταξιάρχου οι υπηρεσίες διπλασιάστηκαν και πάλι ξεπέρασαν τον αριθμό των φαντάρων»: φαντάροι – μαύροι εργαζόμενοι της εντατικής εκμετάλλευσης στο όνομα της ετοιμότητας του ελληνικού στρατού στο Β. Αιγαίο…

Στις τάξεις των φαντάρων άρχισε να συζητιέται η περίπτωση της αναβολής, ενώ μάλιστα 3 τουλάχιστον άτομα επισκέφτηκαν τον ψυχολόγο της μονάδας.

Απ’ ότι φαίνεται η κατάσταση στα νησιά του Β. Αιγαίου είναι ίδια και αποτελεί  καθεστώς, αφού οι νέες καταγγελίες από την Σάμο ακολούθησαν χρονικά αυτές της Λέσβου και της Λήμνου.

Δεν θεωρούμε ότι την ευθύνη για αυτές τις μονάδες έχουν μόνο ο ταξίαρχος Παπαθανασίου ή ο στρατοπεδάρχης Κλειδαράς. Μπορεί οι συγκεκριμένοι κύριοι να είναι μερικοί από τους «λαγούς» της βάρβαρης εκμετάλλευσης και του διαρκούς τρεξίματος στα στρατόπεδα (όπως εξάλλου είναι και άλλοι συνάδελφοί τους στον Έβρο, στο Καστελόριζο και αλλού ή όπως ήταν και οι προκάτοχοί τους στις ίδιες θέσεις και τα ίδια στρατόπεδα), όμως το ΓΕΣ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας φαίνεται πως την γνωρίζουν καλά και την ενισχύουν σε όλα τα νησιά.

Δεν είναι μόνο συνένοχοι. Είναι και ενορχηστρωτές αυτής της κατάστασης – αρκεί ο Κωσταράκος να υμνεί την «ετοιμότητα» και να επιβλέπει το «αξιόμαχο.

Ε, κι αν λιποθυμήσουν πολλοί φαντάροι ή αυτοκτονήσει κανείς και γίνει θέμα, υπάρχει πάντα το Chinook να μεταφέρει τον υπουργό στα ματωμένα στρατόπεδα για να κάνει σκληρές δηλώσεις για «την αξιοπρέπεια των στρατευμένων».

Αν και ο κος Αβραμόπουλος τα ξέρει ήδη, μπορεί να του κάνει ένα εντατικό φροντιστηρίο ο προκάτοχός του , Παναγιωτόπουλος.

Εδώ και τώρα να βρεθεί λύση σε όλα τα στρατόπεδα.

ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ. ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1-1 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

Καλούμε όλους τους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι στην αναφορά

και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. καλησπερα!απο τα παραπανω τιποτα δεν ειναι υπερβολη!ειμαι στην 79 τε και βλεπω τι συμβαινει και με τους οπλιτες θητειας και ακομη και με τα ιδια τα στελεχη!δεν υπαρχει μεριμνα προσωπικου και τα περισσοτερα στελεχη εχουν προβλημα με τις υπηρεσιες και αυτο συμβαινει γιατι:1.δεν υπαρχουν στανταρ υπηρεσιες,δηλαδη μεσα στο μηναεπιπλεον χωσιματα!!δεν εχουμε προσωπικη ζωη και η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο!πλεον οι περισσοτεροι εχουν δικηγορο και ενημερωνουν για το τι συμβαινει!!!μακαρι να γινει κατι συντομα γιατι η υπομονη αρχιζει να εξαντλειται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9 χρονια μετα και ακομα θυμαμαι τη σαπιλα της 79 εαρμεθ και τον εντελως ακαταλληλο διοικητη. Ειναι ο λογος που μισησαμε τον στρατο. Οσο υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι και τετοια αντιμετοπιση, ο Ελληνικος στρατος θα παραμενει ενα αστειο. Ενας εφιαλτικος χρονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή