Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σφαγή στο Ντονιέτσκ - Πάνω από 100 νεκροί και τραυματίες

Δεκάδες νεκρούς και τραυματίες έχει προκαλέσει η νέα «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του ουκρανικού στρατού στο Ντονιέτσκ, που...
GR.RBTH.COM
Δεκάδες νεκρούς και τραυματίες έχει προκαλέσει η νέα «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του ουκρανικού στρατού στο Ντονιέτσκ, που ξεκίνησε χθες, μια μέρα μετά τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Ντένις Πουσίλιν, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν πάνω από 50 μαχητές της πολιτοφυλακής και 20-50 αθώοι πολίτες. Οπως δήλωσε ο Πουσίλιν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass, οι αυτονομιστές δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα θύματα και να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο, καθώς οι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν τυφλά όποιον πλησιάσει.
Νωρίτερα ο δήμαρχος του Ντονιέτσκ Αλεξάντερ Λουκιαντσένκο επιβεβαίωσε πως οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση του ουκρανικού στρατού και τον βομβαρδισμό της περιοχής από μαχητικά κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης είναι τουλάχιστον 40, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο διορισμένος υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ«Δεκάδες άνθρωποι έπεσαν νεκροί από την χθεσινή ειδική επιχείρηση» είπε ο Αβάκοφ, χωρίς να διευκρινίσει εάν πρόκειται για στρατιώτες ή για άμαχους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου