Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Καθηγητές εμπόδισαν το λεωφορείο της Εθνικής Βραζιλίας

«Δεν θα υπάρξει Παγκόσμιο Κύπελλο» φώναζαν οι διαδηλωτές-καθηγητές στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προσπαθώντας να μπλοκάρουν την πορεία του λεωφορείου που λίγο αργότερα θα μετέφερε τους παίκτες και τον προπονητή, Λουίς Φελίπε Σκολάρι. «Το Μουντιάλ δεν μας ενδιαφέρει! Θέλουμε περισσότερα χρήματα για την υγεία και την εκπαίδευση», φώναζαν οι διαδηλωτές.
Οι εκπαιδευτικοί του Ρίο βρίσκονται σε απεργία από τις 12 Μαΐου. Ζητούν αύξηση των μισθών κατά 20% για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο κράτος και τους δήμους.

Οι προετοιμασίες για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, που αρχίζει στις 12 Ιουνίου, έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία, που προέβη σε διαδηλώσεις αλλά και συγκρούσεις με τις Αρχές. Οι Βραζιλιάνοι ζητούν να δοθούν τα κεφάλαια για την βελτίωση της ποιότητας ζωής παρά να δαπανώνται για την κατασκευή σταδίων. 
«Είναι εξωφρενικό να έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για ανακαινίσεις και κατασκευές γηπέδων, ενώ μέχρι τώρα κανένα από τα θύματα της τραγωδίας του 2011 δεν έχει αποκτήσει στέγη», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας διαμαρτυρόμενος καθηγητής.
Το 2011, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, περισσότερα από 900 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Τερεσόπολη και σε άλλες πόλεις λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου