Τρίτη 13 Μαΐου 2014

800 ΕΥΡΩ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ... ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ!

Και μάλιστα όχι οποιαδήποτε βούλα, αλλά την υπογραφή του καθηγητή Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη!
Ε.Α.Α.Κ
Μάλιστα, ο κ. Γιαλλουρίδης, ως κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού (όπως είναι πια τα συγχωνευμένα ΕΜΠΟ και ΔΕΣ, μετά το Σχέδιο Αθηνά) όχι απλώς υπέγραψε, αλλά πρότεινε “τέλη εγγραφής ύψους οκτακοσίων ευρώ (800,00ε) για τα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα”!!! Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα υπό ψήφιση άρθρα, το ποσό αυτό “δύναται να αναπροσαρμόζεται”, και όλοι καταλαβαίνουμε ότι η “αναπροσαρμογή” είναι πάντα προς τα πάνω!

Την πρόταση αυτή, που θα οδηγούσε το μεταπτυχιακό των τμημάτων ΕΜΠΟ και ΔΕΣ να μετατραπεί στο πρώτο επί πληρωμή μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πάντειο, εμπόδισε μαζική και συντονισμένη παρέμβαση μελών του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου, κατ' εφαρμογή αποφάσεων του Συλλόγου ενάντια στα δίδακτρα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης το απόγευμα της Δευτέρας.
Για άλλη μια φορά το Συμβούλιο Διοίκησης συνεδρίαζε εν κρυπτώ από τους φοιτητές, στον τελευταίο όροφο του ΔΕΣΚΟΙ, προσπαθώντας να περάσει από την πίσω πόρτα και μέσα σε μια συνεδρίαση την επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Σαν μια ωραία παρέα, τα διορισμένα μέλη του Συμβουλίου, από κοινού με τον Πρύτανη κ. Τσιάλτα, που κατά τα άλλα “διαβεβαίωνε” ότι δεν θα δεχτεί την επιβολή διδάκτρων, ετοιμάζονταν να υπογράψουν την και τύποις κατάργηση του ό,τι έχει απομείνει από την δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ανάμεσά τους, και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, Ν. Θεοτοκάς.

Η εισαγωγή διδάκτρων, στα μεταπτυχιακά προγράμματα σε πρώτο βαθμό, καθώς αργότερα θα ακολουθήσουν και τα προπτυχιακά, αποτελεί πάγια στόχευση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων δεκαετιών. Θέλουν τα χρήματα που δίνουν για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία για την ενίσχυση των τραπεζών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου συνολικά. Για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του.

Λοιπόν, όχι! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν χρωστάμε στην κυβέρνηση, δεν πουλάμε το πανεπιστήμιο, δεν πληρώνουμε ούτε μισό ευρώ για τις σπουδές μας!

Παλεύουμε συλλογικά και οργανωμένα για την ανατροπή της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.!


ΑΝΑ.Σ.Α. Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου