Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Ιορδανία, ο πρώτος εξαγωγικός χρήστης του APKWS (BINTEO)

Μετά την υπογραφή της σχετικής επιστολής προσφοράς και αποδοχής (LOA: Letter of Offer and Acceptance) της κυβέρνησης των ΗΠΑ η Ιορδανία γίνεται ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης της καθοδηγούμενης με λέιζερ ρουκέτας APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) παραγωγής της BAE Systems.
Η υπογραφή της LOA έγινε κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης SOFEX (Special Operations Forces Exhibition and Conference) 2014 που διοργανώθηκε στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Σήμερα η ρουκέτα APKWS βρίσκεται στον τρίτο χρόνο παραγωγής σειράς και αποτελεί τη μόνη κατευθυνόμενη ρουκέτα διαμετρήματος 2,75 ιντσώνπου είναι πλήρως πιστοποιημένη από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η APKWS χρησιμοποιεί για την προσβολή «μαλακών» και ελαφρά θωρακισμένων στόχων καθοδήγηση ημι-ενεργού λέιζερ. Ουσιαστικά, η APKWS είναι μία συλλογή καθοδήγησης που ενσωματώνεται στο μέσο του κορμού της ρουκέτας μετατρέποντας τυπικές μη κατευθυνόμενες ρουκέτες σε όπλα υψηλής ακριβείας. Όπως έγινε γνωστό η Ιορδανία θα προμηθευτεί ρουκέτες APKWS όμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ναυτικό των ΗΠΑ και το Σώμα των Πεζοναυτώντων ΗΠΑ.
Η Ιορδανία πρόκειται να εξοπλίσει με ρουκέτες APKWS τα δύο ιπτάμενα «πυροβολεία» CASA CN-235 που η χώρα έχει προμηθευτεί και τα οποία αναπτύχθηκαν από την αμερικανική ATK σε συνεργασία με την ιορδανική King Abdullah II Design and Development Bureau (KADDB). Ας σημειωθεί ότι το πρώτο εκ των δύο αεροσκαφών παραδόθηκε κατά τη διάρκεια της SOFEX 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου