Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ρωσία: Στην Κριμαία ναυπηγήσεις πλοίων… για την Αρκτική

Μάλλον ευκαιρία για ένα ταξιδάκι δοκιμαστικό προτού ξεκινήσουν να μεταφέρουν το πολύτιμο αγαθό της Αρκτικής στις διεθνείς αγορές, θα έχουν τα σούπερ-τάνκερ, τα οποία η Ρωσία σκοπεύει να ναυπηγήσει σε ναυπηγεία στην… Κριμαία, αφού πέρασαν πλέον σε ρωσικό έλεγχο μετά την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσική Ομοσπονδία.


Αν και δύο επιχειρήματα συνηγορούν υπέρ της απόφασης, το ότι στην περιοχή το θαλάσσιο νερό δεν παγώνει τους χειμερινούς μήνες στα ναυπηγεία «Zalyv», αλλά και η ανάγκη τόνωσης της οικονομίας της Κριμαίας, πέραν του ειδικού συμβολισμού της χερσονήσου για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, η απόσταση από την περιοχή όπου θα κληθεί να επιχειρήσει, η Αρκτική, δεν είναι εύκολα προσβάσιμη.
Βέβαια, τα εν λόγω ναυπηγεία στην Κριμαία διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και τις απαραίτητες δεξαμενές για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ναυπήγησης κολοσσιαίων πλοίων που ίσως υπερβούν 150.000 τόνους. Μέχρι στιγμής, η Ρωσία ναυπηγούσε πλοία αυτού του μεγέθους στα ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης.  http://www.defence-point.gr/news/?p=101428

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου