Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: Απόλυτη λαϊκή απόρριψη επέμβασης στην Ουκρανία…

Αντίθετοι εμφανίζονται οι περισσότεροι Αμερικανοί σε κάθε νέα εξωτερική αμερικανική επέμβαση, έστω κι αν αυτή πρόκειται να γίνει για την προστασία της Ουκρανίας. Αυτό κατέδειξε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal και του δικτύου NBC News.

Οι Αμερικανοί, σε ποσοστό 47%, δηλώνουν ότι επιθυμούν η χώρα τους να είναι όσο το δυνατό λιγότερο δραστήρια στο διεθνές προσκήνιο, ενώ μόλις 1 στους 5 από τους ερωτηθέντες δηλώνει ότι επιθυμεί την ενεργή ανάμιξη των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί πολίτες ενδιαφέρονται πλέον για τα δικά τους μεγάλα, κυρίως οικονομικά, προβλήματα και δηλώνουν ότι καλά θα κάνει η κάθε χώρα να τα βγάλει πέρα μόνη της με τα προβλήματά της.
Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό δεν θα πρέπει να ειδωθεί ως αναβίωση του αμερικανικού απομονωτισμού (isolationism), καθώς το 77% των Αμερικανών δηλώνει ότι επιθυμεί ακόμα πιο εκτεταμένες εμπορικές επαφές με ξένες χώρες.
Το συμπέρασμα από τη δημοσκόπηση είναι, ότι οι Αμερικανοί μάλλον έχουν κουραστεί από μια εικοσαετία και πλέον, επεμβατικής πολιτικής, η οποία δεν είναι ανεύθυνη και για την οικονομική κρίση που έχει πλήξει πολλούς Αμερικανούς.http://www.defence-point.gr/news/?p=101417

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου