Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ρωσία: Εκπαιδεύει ταξιαρχία ε/π στα σύνορα με τις Βαλτικές

Το ρωσικό γενικό επιτελείο προχώρησε στη σύσταση ταξιαρχίας ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, την οποία και εγκατέστησε στα σύνορα με τις Βαλτικές Δημοκρατίες, κυρίως την Εσθονία και τη Λετονία. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαιδευτική δραστηριότητα…

Πρόκειται για τη 15η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού που θα εδρεύει στην περιοχή του Πσκοβ και την αεροπορική βάση «Οστρόφ». Στη δύναμή της περιλαμβάνει τρεις μοίρες ελικοπτέρων (θα προστεθούν άλλες δύο στο κοντινό μέλλον) και συγκεκριμένα,επιθετικά ελικόπτερα τύπου Mil Mi-28N Night Hunter και Kamov Ka-52 Alligator, καθώς επίσης και τα στρατιωτικά μεταφορικά ελικόπτερα τύπου Mil Mi-8MTV-5 και Mil Mi-26T.

Η σύσταση και επιχειρησιακή ενεργοποίηση της ταξιαρχίας ήταν φυσικό να ανησυχήσει την Ατλαντική Συμμαχία, καθώς αυτή εδρεύει δίπλα σε ΝΑΤΟϊκό – πλέον – έδαφος και μάλιστα σε χώρες που αποτελούν «μαύρη τρύπα» στην άμυνα της Συμμαχίας, καθώς η άμυνά τους είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
Ας πρόσεχε όμως ο δυτικός κόσμος κι ας συμπεριφερόταν πιο υπεύθυνα, αφού η ρωσική αντίδραση ήταν προβλέψιμη όταν θα συνερχόταν από την οικονομική κρίση που έζησε μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Άλλες εποχές, τέτοια απόφαση όχι μόνο θα ήταν αδιανόητη, αλλά θα αποτελούσε και αιτία πολέμου. Η τρέχουσα εμπειρία με τα γεγονότα της Ουκρανίας είναι χαρακτηριστική.
Εναλλακτικά, το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εξασφαλίσει από αμυντικής απόψεως αυτές τις χώρες εγκαίρως, κάτι που δεν επέτρεψε η μάλλον αφελής αντιμετώπιση των θεμάτων ασφαλείας, που αποτελεί τον κανόνα μάλλον, παρά την εξαίρεση, στη Δύση. Τώρα ήρθε η ώρα να καταβληθεί πολυποίκιλο κόστος για την ολιγωρία.http://www.defence-point.gr/news/?p=101622

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου