Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ;

Για όσους έχουν την εντύπωση ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι το σώμα που κυριαρχούν τα δημοκρατικά ιδεώδη και ο σεβασμός του προσωπικού σίγουρα οι παρακάτω καταγγελίες θα τους σοκάρουν. Όποιοι όμως διατηρούν έστω και την ελάχιστη σχέση με το Σώμα γνωρίζουν καταρχήν όσα συνέβαιναν με την Στρατιωτικοποίηση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων σμηνιτών στην 124 ΠΒΕ –στοχεύοντας στην καταρράκωση τους, στο σπάσιμο του τσαμπουκά τους για να το πούμε απλά-, αλλά και στη μαυρίλα που επικρατεί στην ΣΤΥΑ.

Σε καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας στις 31-12-2012, διαβάζουμε:     

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΣΜΗΝΙΤΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!

Η είδηση είναι πέρα για πέρα πραγματική και διασταυρωμένη. Πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα αφού μέχρι σήμερα φρόντισαν οι υπεύθυνοι να μείνει ως ένα επτασφράγιστο στρατιωτικό μυστικό!
Το γεγονός συνέβη πριν λίγες μόνο μέρες σε αεροπορική μονάδα της Ρόδου...
Ο 19χρονος σμηνίτης Σ.Μ από το Σοφικό Κορινθίας βρέθηκε εκεί μετά την Τρίπολη, για να υπηρετήσει την υποχρεωτική θητεία του σε παραμεθόριες περιοχές.
Για κακή του τύχη έπεσε σε ομάδα 5-6 ατόμων πενταετούς θητείας εκ των οποίων δύο ήταν μουσουλμάνοι και δύο Ρωσοπόντιοι. Άρχισαν να του κάνουν απαράδεκτα καψόνια με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια και ο σμηνίτης να ξυλοκοπηθεί αγρίως!
Όταν ειδοποιήθηκαν οι δικοί του ότι κάτι έχει το παιδί τους πήγαν σε νοσοκομείο της Ρόδου και τον είδαν δεμένο χειροπόδαρα σε κρεβάτι επειδή είχε περάσει νευρικό κλονισμό και ήταν υπό την επήρεια δυνατών κατασταλτικών φαρμάκων!
Τέτοια ήταν η κατάστασή του που μετά βίας αναγνώρισε τους δικούς του (ο ένας ήταν ο παππούς του).
Το παιδί με την συνοδεία των συγγενών του μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπορικό μέσον στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας.
Οι πληροφορίες που συλλέξαμε για τον χαρακτήρα του 19χρονου συμπατριώτη μας είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό και ευγενικό παιδί.
Ποιος ξέρει λοιπόν τι προκλήσεις δέχτηκε για να μεσολαβήσουν τα επεισόδια και η βάρβαρη κακοποίηση του.
Αλήθεια ο κάθε γονιός με αυτές τις προσδοκίες στέλνει το παιδί του για να υπηρετήσει την πατρίδα μας;
Οι συγγενείς του 19χρονου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας φέρονται αποφασισμένοι να οδηγήσουν το θέμα και στην στρατιωτική ιεραρχία αλλά και στην δικαιοσύνη. Λάκης Γιαννιδάκης sfedona.gr Parapona-Rodou
Το περιστατικό ήταν πολύ σοβαρό και με παραμέτρους που δεν ήταν δυνατό να δημοσιευτούν. Δε θα σταθούμε στην τακτική των εμπλεκόμενων βαθμοφόρων που επιχείρησαν να λασπολογήσουν και να αμαυρώσουν τον συνάδελφο σμηνίτη, ούτε φυσικά στην αήθη επίθεση που δέχτηκε από πλήθος ακροδεξιών τραμπούκων που θέλησαν να διαφυλάξουν το Γόητρο του Στρατού και εν προκειμένω της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα όμως δίνουμε στο σχόλιο που ακολούθησε από έναν  γονιό, που το παιδί του σπουδάζει στην ΣΤΥΑ. Με σύντομη παρέμβαση του, σχετικά πρόσφατα, το Νοέμβρη του 2013, αποκαλύπτει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις Στρατιωτικές Σχολές και προειδοποιεί:
 Ανώνυμος (17/11/13): Γι αυτούς που πιστεύουν ότι στην αεροπορία δεν υπάρχουν καψόνια μάλλον είναι σε άλλες εποχές. Δυστυχώς στην αεροπορία και λόγω χαλαρότητας στους κανονισμούς και στον έλεγχο τα πράγματα έχουν ξεφύγει και υπάρχουν σοβαρά κρούσματα καθημερινά που βέβαια αποσιωπούνται . Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι στρατιωτικές σχολές της αεροπορίας που γίνονται πανηγύρια. Έχω ανιψιό στη ΣΤΥΑ και μου περιγράφει χαρακτηριστικά συμβάντα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές . Κυρίως η συγκεκριμένη σχολή που βγάζει υπαξιωματικούς ας σκεφτεί κάποιος ότι αυτοί αύριο θα αντιμετωπίσουν στις μονάδες τα παιδιά μας ως φαντάρους. Αν κουβαλάνε "κουσούρια" της σχολής τους τότε αυτά θα πέσουνε πάνω στους αυριανούς στρατευσίμους. Κάποιος να τους μαζέψει!
Εμείς καλούμε τόσο τους συναδέλφους, όσο και τους γονείς να διαμαρτυρηθούν. Δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό τους και έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα κοινά μας δικαιώματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου