Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Σφοδρές μάχες στο Σλαβιάνσκ

Με ανθρώπινες αλυσίδες απαντούν οι ρωσόφωνοι διαδηλωτές στο σφοδρό σφυροκόπημα του ουκρανικού στρατού. Συνεχίζονται οι μάχες στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας
Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Σλάβιανσκ, ενώ πολίτες δημιουργούν ανθρώπινες αλυσίδες για τον τερματισμό τους.
Οι συγκρούσεις έχουν ξεκινήσει από νωρίς την Παρασκευή. Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, καθώς τα δύο ελικόπτερα MI-24 στα οποία επέβαιναν κατερρίφθησαν με φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών. Πληροφορίες έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες. 
Όπως γνωστοποίησε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, «οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ενάντια στις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις βαρύ πυροβολικό, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτήρων βομβίδων και φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων».
Χαρακτήρισε την επίθεση «ενεργό φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», ο Ουκρανός υπουργός και ισχυρίστηκε πως οι στόχοι της είναι απλοί «οι αυτονομιστές να απελευθερώσουν τους ομήρους, να καταθέσουν τα όπλα τους, να απελευθερώσουν διοικητικά κτήρια και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της διοίκησης της πόλης».

Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό


Εντωμεταξύ, 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στην Οδησσό, στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ρωσόφωνους και κυβερνητικούς.

Σε συγκρούσεις που προηγήθηκαν, σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, ένας εξ αυτών από σφαίρες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι έπαθαν ασφυξία από τους καπνούς, ενώ άλλοι πήδηξαν από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτιρίου, όπου βρίσκονται γραφεία συνδικάτου.
Νωρίτερα, διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Οι αντίπαλες πλευρές έχουν συγκρουστεί και το προηγούμενο διάστημα στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, όμως είναι η πρώτη φορά που οι συμπλοκές καταλήγουν σε θανάτους και πλέον εκφράζονται φόβοι ότι αμφότερες οι πλευρές μπορεί να επιδιώξουν αντίποινα.
Αρχική ενημέρωση της αστυνομίας έκανε λόγο για έναν νεκρό από σφαίρα που δέχτηκε στον θώρακα, ωστόσο σε νεότερη ανακοίνωση αναφέρεται πως οι νεκροί είναι τέσσερις -χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν και οι άλλοι τρεις πέθαναν από πυροβολισμούς.
Ο διαδηλωτής που δέχθηκε σφαίρα στον θώρακα εξέπνευσε πριν φθάσει ασθενοφόρο στο σημείο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στις φλόγες τυλίχτηκαν τα γραφεία εμπορικής ένωσης στο κέντρο της πόλης.http://www.thepressproject.gr/article/61119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου