Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Νυχτερινή επίθεση έχει εξαπολυθεί στο Σλαβιάνσκ - Σφοδρός βομβαρδισμός


 

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της πόλης μόλις έπεσε το πρώτο σκοτάδι. Κάτοικοι της περιοχής μιλούν για σφοδρό βομβαρδισμό.

Μαζική επίθεση δέχεται εδώ και λίγη ώρα το Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία. Η πόλη έχει κυκλωθεί από άρματα μάχης και συστοιχίες πυροβολικού. Σε βίντεο που αναρτήθηκε από κάτοικο της περιοχής φαίνονται τα τροχιοδεικτικά  πυρά της αεράμυνας των ρωσόφωνων τη στιγμή του βομβαρσισμού της πόλης. Εκπρόσωπος των εξεγερμένων ρωσόφωνων δηλώνει στο πρακτορείο Ιντερφαξ ότι «γίνεται χρήση βαρέως πυροβολικού». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας έχουν διακοπεί. 
Η Ρωσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να επέμβει
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης είχε ζητήσει από τη Ρωσία να στείλει ένοπλες δυνάμεις στην πόλη του. Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ είχε δηλώσει: «Θέλουμε ρωσικές δυνάμεις εδω για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας.Το μεσημέρι, ο Βλαντίμιτ Μακόβιν, πρόεδρος της τοπικής βουλής του Ντονέτσκ είχε δηλώσει ότι οι δύο «Λαϊκές Δημοκρατίες» επιθυμούν να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιδιώξουν από κοινού την απόσχισή τους από την Ουκρανία. Η Μόσχα κάλεσε τον υπουργό εσωτερικών της Ουκρανίας να αρχίσει πανεθνικό διάλογο και να δεχθεί να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των ανατολικών επαρχιών για το μέλλον της χώρας, μετά τα δημοψηφίσματα στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ.
Οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε.
Το απόγευμα οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν την επιβολή νέων κυρώσεων σε πρόσωπα και εταιρίες ρωσικών συμφερόντων. Στη νέα λίστα περιλαμβάνονται, ο πρώτος προσωπάρχης του προέδρου Πούτιν, ο αρχηγός των ρωσικών αερομεταφερόμενων μονάδων άμεσης επέμβασης και ακόμη 11 πρόσωπα. Οι κυρώσεις αφορούν σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων. Επίσης επιβάλλονται κυρώσεις εις βάρος δύο εταιριών με έδρα στην Κριμαία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου