Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αυθαιρεσία του Δκτου του 516 Μ/Κ ΤΠ σε θέματα αδειών-απαλλαγών

Ο ΑΓΕΣ Μανωλάς τι κάνει με το διοικητή που διχάζει, αυθαιρετεί, καταπιέζει;
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το στρατιωτικό και πολιτικό κατεστημένο πολεμά τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και άμεσα κατήργησε το υπουργικό email, ως δυνατότητα έκφρασης παραπόνων φαντάρων και κατώτερου προσωπικού.
Μας θέλουν όλους –στρατιώτες αλλά και υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό- υποταγμένους και πραγματικά όμηρους, απαγορεύοντας κάθε δυνατότητα υπεράσπισης δικαιωμάτων.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ 516 Μ/Κ ΤΠ
Είμαστε στελέχη του 516 Μ/Κ ΤΠ όπου συνεχίζει και δρα ανενόχλητος και αυθαιρέτως ο Δκτης της εν λόγω Μονάδας. Και να ξεκινήσουμε πρώτα απαλά με τους στρατιώτες της μονάδας, όπου και πρόσφατα παραπονέθηκαν στην ιστοσελίδα σας για καταπόνηση πέραν του ωραρίου υπηρεσίας και εκπαιδεύσεως. Οι στρατιώτες έχουν δίκιο. Και εμείς από μέρους μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό γιατί δεχόμαστε απειλές με απολογίες και βρισιές ότι αν δεν γίνουν αυτά που είναι να γίνουν θα τιμωρηθούμε. Οπότε η πίεση αναγκαστικά κατεβαίνει προς τα κάτω.
Πάμε τώρα στο θέμα αδειών-απαλλαγών από υπηρεσίες. Καταρχάς όταν  κάποιο στέλεχος εκτελεί υπηρεσία ημέρα Δευτέρα και την αμέσως επομένη υπάρχει νυχτερινή ή καθολική εκπαίδευση, τον υποχρεώνει να χρεωθεί με 2 απαλλαγές, 1 για το πρωί και 1 για το βράδυ. Σε περίπτωση που αρνηθείς να χρεωθείς την 2η  απαλλαγή, το βράδυ μπαίνεις μέσα και ακολουθείς την εκπαίδευση. Δυνάμει του νόμου 3889/2010   το στέλεχος δικαιούται 24ωρη απαλλαγή την αμέσως επόμενη ημέρα, σε περίπτωση δε που τυγχάνει να έχει υπηρεσία Παρασκευή Σάββατο η Κυριακή, να απαλλαχτεί μέσα σε οποιαδήποτε ημέρα επιθυμίας του την αμέσως επόμενη εβδομάδα.  
Εννοείται ότι αυτό το πράγμα δεν γίνεται στην παρούσα Μονάδα, με τις κλασσικές απαντήσεις ότι υπάρχει εκπαιδευτική δραστηριότητα, επάνδρωση τοποθεσίας και λοιπές γελοίες δικαιολογίες. Αποτέλεσμα των παραπάνω να συσσωρεύονται σε ορισμένους συναδέλφους πληθώρα από χρωστούμενων απαλλαγών. Όταν λοιπόν κάποιος «τυχερός» μπορέσει να πάρει μαζεμένες τις χρωστούμενες απαλλαγές, με εντολή της Διοίκησης βεβαίως, χρεώνεται και τα σαββατοκύριακα!!!!!!!
Δηλαδή να το κάνουμε πιο λιανά, εάν κάποιος έχει π.χ. 7 απαλλαγές μαζεμένες, και  αιτηθεί να τις πάρει όλες μαζί, ξεκινά από Δευτέρα και τελειώνει Κυριακή !!! Μείον 2 οι απαλλαγές!!!!
Ποιος είναι αυτός ο κύριος που καταπατά υπουργικές και προεδρικές αποφάσεις;
Ψαλιδίζει με περίτεχνο τρόπο ο κύριος Διοικητής μας και τις απαλλαγές αλλά και τις άδειες. Εάν επιθυμεί κάποιος ΑΜΔ ξεκινά από Σάββατο η Κυριακή, ανάλογα τα κέφια του αφεντικού μας!!!
Φυσικά για τους στρατιώτες άδεια με το σταγονόμετρο. Στην διακριτική ευχέρεια του Δκτη κατά τα αλλά όπως λέει και ο κανονισμός , για κάτι στενόμυαλους σαν και του λόγου του.  Πρόσφατο δε παράδειγμα, στρατιώτης ο οποίος είχε να πάρει πάνω από 2 μήνες άδεια, παραπονέθηκε στην ΟΨΜ για το ζήτημα τούτο. Η ΟΨΜ με την σειρά της ενημέρωσε τον Δκτη του σχηματισμού, και όταν ο Ταξίαρχος ρώτησε τον Δκτη μας γιατί δεν παίρνει άδεια ο συγκεκριμένος στρατιώτης, εκείνος απάντησε «φυσικά και τον έδωσα, έχει 5 ημέρες άδεια από σήμερα». Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο κύριος τούτος έχει χάσει ήδη τον πόλεμο, αφού εν καιρώ ειρήνης κατάφερε να διχάσει και να φέρει σε αγανάκτηση μόνιμο και κληρωτό στρατιωτικό  προσωπικό. Όπως και λογικό άλλωστε, η γκρίνια φέρνει περισσότερη γκρίνια. Προσθέστε επίσης την οικονομική κρίση, την δυσκολία της Μονάδας, και τα προσωπικά προβλήματα που καβαλάει ο καθένας από εμάς, στρατιώτης και μόνιμος.
Δεν θα αργήσει να γινει το κακό. Κάντε κάτι, βοηθήστε μας. Αναφορά παραπόνων δεν τολμάμε να υποβάλλουμε γιατί φοβόμαστε ότι θα γυρίσει εναντίον μας και θα υπάρξει κυνηγητό από μεριάς Διοίκησης με ποινές, χαμηλές βαθμολογίες κλπ.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


http://diktiospartakos.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. ο κυριος αυτος εχει το ονομα "ψαλιδας" η "ψαλιδοχέρης" γιατι ψαλιδίζει τις απαλλαγές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστουμε την ιστιοσελιδα σπαρτακος που ανεδειξε το προβλημα, τον Α'ΓΕΣ κο Μανωλα και τον Δκτη της 30 Μ/Κ Ταξ κο Τζιτζιμπικο που εδειξαν αμεση κινητοποιηση και δραστηριοποιηθηκαν...να λεμε και τα καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι παρόμοιο τυχενει να γίνεται και στην 101-ακ/ μππ στην λημνο αν μπορεί κάποιος να μας βοηθησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή