Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ: ΟΙ ΟΒΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΕΠ.ΟΠ. ΦΕΥΓΟΥΝ

Στις Εξετάσεις για τη Μονιμοποίηση ΕΠ.ΟΠ. θα γίνει σφαγή!
Μέσω των εκθέσεων των διοικητών και τα ποινολόγια  μεθοδεύεται το πέταγμα στην Ανεργία
Ιούνιο Προκήρυξη Διαγωνισμού για Πρόσληψη 1000 ΟΒΑ-Ιούλιο Εξετάσεις για τη Μη Μονιμοποίηση των ΕΠ.ΟΠ.
Για πολλούς από αυτούς που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στα νέα παιδιά που επιθυμούν να περάσουν στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές, η στρατιωτική καριέρα θεωρείται ότι προσφέρει σιγουριά, σε σύγκριση με την εργασιακή κόλαση του ιδιωτικού τομέα και τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Όλοι θεωρούσαν ότι μπορεί να έγιναν και να γίνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά δε θα απολύονταν.

Λάθος. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο θα μειωθεί, θα απολυθεί, αλλά και θα ατιμαστεί.
Τα πρώτα θύματα αυτής της διαδικασίας ήταν εκατοντάδες μέλη του Πολιτικού Προσωπικού των Ε.Δ. Ακολουθούν οι ΕΠ.ΟΠ.

Εμείς, από τη πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος για τους Μισθοφόρους Στρατιώτες από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ είχαμε αποκαλύψει ότι για τους ΕΠ.ΟΠ., επειδή ακριβώς πρέπει να ανακυκλώνονται (απαιτούνται νέοι μισθοφόροι για τις αποστολές εκτός συνόρων και τις μονάδες εκστρατείας, όχι μεγάλης ηλικίας και ακριβοί υπαξιωματικοί) υπάρχει μέριμνα για την απομάκρυνση τους. Εξετάσεις Αξιολόγησης, Εκθέσεις Διοικητών και έλεγχος της συμπεριφοράς είναι οι τρόποι για να διωχτούν οι ΕΠ.ΟΠ. από τις Ενοπλες Δυνάμεις  και να τους χρεώσουν την ευθύνη για την έξοδο τους, που έχει προαποφασιστεί στα υπουργικά γραφεία.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν οι εξής παράγοντες:
  1. Αφενός η κρίση δίνει την αφορμή της γενικευμένης επίθεσης κατά των εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων που στο στρατό μεταφράζεται με απόλυση των υπαξιωματικών πενταετούς υποχρέωσης αλλά και σε όσους ΕΠ.ΟΠ. δεν έχουν υπογράψει σύμβαση μονιμότητας. Οι ακριβοί ΕΠ.ΟΠ. (1500 ευρώ μεικτά) αναμένεται να αντικατασταθούν από τους πολύ πιο φθηνούς Ειδικούς Έφεδρους Οπλίτες (το πολύ 800 ευρώ μεικτά), που δεν θα έχουν σύμβαση εργασίας και καθορισμένο μισθό και θα χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις έως (3) χρόνια. Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στην εκτίναξη της ανεργίας και στα αδιέξοδα που δημιουργεί στους νέους ανθρώπους ελπίζοντας ότι έτσι θα κατορθώσει να αλιεύσει τους νέους Μισθοφόρους. Στόχος τους η δημιουργία ενός Ημιεπαγγελματικού στρατού με ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας.
  2. Το σύνολο των Ευρωπαϊκών στρατών περνούν φάση ανασυγκρότησης και σμίκρυνσης. Οι αστικοί και ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί απαιτούν Μικρές-Ευέλικτες στρατιωτικές δυνάμεις, με Διακλαδική και διεθνή συνεργασία και με όπλα μεγάλης καταστροφικότητας.
  3. Επιταχύνεται η αλλαγή του περιεχόμενου του ίδιου του πολέμου και ο ορισμός της ασφάλειας, που γίνεται αστικό θέσφατο. Ο πόλεμος που παγκόσμια κήρυξαν οι δυνάμεις του κεφαλαίου με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου και καθιερώθηκε ως «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» μπαίνει σε μια νέα φάση καθώς δίπλα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  κεντρικό ζήτημα γίνεται η υπεράσπιση του αστικού καθεστώτος εξουσίας από τον εσωτερικό εχθρό λαό, η υποστήριξη της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης που βασίζεται στη δουλοποίησης του κόσμου της εργασίας, η αντιμετώπιση των επερχόμενων κοινωνικών εξεγέρσεων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Προληπτικοί Πόλεμοι, Ασύμμετρες Απειλές, Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης αφορούν ολοένα περισσότερο τις διάφορες μορφές της ταξικής σύγκρουσης που διεξάγεται παγκόσμια είτε με τη μορφή της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, της «τρομοκρατίας», της «πειρατείας», της κατοχής και ελέγχου των πηγών και δρόμων ενέργειας, της καταστολής των κινημάτων.
Με αυτό τον στρατό επομένως  επιθυμεί η κυβέρνηση να στηρίξει τις επιδιώξεις διευρυμένου ιμπεριαλιστικού ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, για την κατοχύρωση ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αλλά και να αποτελέσει την σιδερένια φτέρνα του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι μας θεωρούν αναλώσιμους. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος της εργασίας πρέπει να κλιμακώσει την πάλη του ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση, αλλά και το μισθοφορικό στρατό. Κανένας νέος δεν έχει θέση στον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας, που βασικό καθήκον έχουν να καθυποτάξουν τον αγωνιζόμενο λαό, εντός και εκτός συνόρων. Να μη δοθεί επομένως ούτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς και μισθοφόρους. Οι ανάγκες του λαού μας είναι τεράστιες. Δε μπορεί και δε θέλει να επωμιστεί άλλες «θυσίες» για «εθνικούς λόγους», για την εξυπηρέτηση δηλαδή των σχεδίων κερδοφορίας του αστικού κόσμου.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΥ-ΕΠ.ΟΠ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων 

2 σχόλια:

  1. Βρε ασχετοι επυ δεν υπαρχουν εδω και χρονια.αχ οθωμανικο δικαιο που θελετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο γνωστός χαφιεδάκος απέδειξε ξανά το οθωμανικό ήθος του

      Διαγραφή