Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Σκληρά ισραηλινά αντίποινα για τους νεαρούς απαχθέντες

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών νεαρών Ισραηλινών που απήχθηκαν από ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση (φωτογραφία αριστερά) που δηλώνει «παράρτημα» της διαβόητης εγκληματικής ισλαμιστικής οργάνωσης ISIL στη Δυτική Όχθη – Χεβρώνα.

Πρόκειται για τους Naftali Frenkel 16 ετών από το Nof Ayalon, Gil-Ad Sha’ar, επίσης 16 ετών από το Talmon και Eyal Yifrach, ετών19, από το Elad. Η κινητοποίηση είναι τεράστια στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Όχθης, ενώ έχουν σημειωθεί και σκληρά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, από το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που διεκδικεί το μονοπώλιο των απαγωγών, κρατώντας χιλιάδες Παλαιστίνιους στις φυλακές τους, σε απάνθρωπες συνθήκες. 
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι κατά το 2013 οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας εξάρθρωσαν 30 απόπειρες απαγωγών από Παλαιστίνιους και άλλες 14 από την αρχή του έτους
Έχοντας αντιληφθεί ότι η υπόθεση της απαγωγής των τριών Ισραηλινών εφήβων μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη εκτροπή τις εξ ορισμού ευαίσθητες και δύσκολες σχέσεις του εβραϊκού κράτους και της Παλαιστινιακής Αρχής, οδηγώντας σε αιματοχυσία, η Παλαιστινιακή Αρχή διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση της από τους εξτρεμιστές.
Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές ασφαλείας των Παλαιστινίων συνεργάζονται ήδη με τις ισραηλινές, στην προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης των τριών νεαρών που απήγαγαν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που κατά δήλωση αποτελεί «παράρτημα» της εγκληματικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIL που μετά τη Συρία, αιματοκυλεί το Ιράκ.
Την αποκάλυψη ότι υπάρχει συνεργασία την έκαναν Ισραηλινοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας, ότι οι Παλαιστίνιοι δείχνουν να έχουν κατανοήσει πως στο θέμα αυτό τα πράγματα έχουν αγριέψει εξαιρετικά και πως δεν πρόκειται για μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για κάτι «ποιοτικά» διαφορετικό.
Το γεγονός της απαγωγής αποκτά εξαιρετική σημασία αν αναλογιστούμε ότι ο Πόλεμος του 2006 και η εισβολή του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο είχε ως αφορμή την απαγωγή Ισραηλινών στρατιωτών από τους Παλαιστινίους. Και όλα αυτά σημειώνονται ενώ στην Παλαιστίνη υπάρχει μια προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ Αμπάς-Χαμάς, με τους Παλαιστίνιους να μπαίνουν με άλλους όρους  στο ενεργειακό παιχνίδι της περιοχής. Κάτι που βεβαίως προκαλεί την οργή των Ισραηλινών που βλέπουν το μονοπώλιο τους να αμφισβητείται. Τώρα δε χάνουν την ευκαιρία που τους πρόσφεραν οι ακράιοι μουσουλμάνοι για να επιτεθούν ξανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου