Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ιρακινοί συνέλαβαν Τούρκους εκπαιδευτές της ISIL;

Τέσσερις Τούρκους αξιωματικούς, εκπαιδευτές των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL), συνέλαβαν, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι ιρακινές δυνάμεις στην περιοχή της πόλης Φαλούτζα.
Το τουρκικό γενικό επιτελείο προέβη σεδιάψευση της πληροφορίας, την οποία χαρακτήρισε ως ανυπόστατη, χωρίς όμως να πείθει τους Ιρακινούς. Εξάλλου, θα ήταν απόλυτα λογικό να επιθυμούν οι Τούρκοι να προστατεύσουν την ήδη πληγείσα εικόνα τους στο θέμα αυτό,επιχειρώντας να κλείσουν το ζήτημα στο παρασκήνιο.
Οι Τούρκοι στέκονται στην επίθεση που δέχτηκε το προξενείο τους στη Μοσούλη για να αποδείξουν ότι και οι ίδιοι είναι θύματα των φανατικών σουνιτών (όπως και η κυβέρνηση της Τουρκίας…) ισλαμιστών. Σε κάθε περίπτωση, ότι και να έχει συμβεί, δεν πρόκειται να μείνει για πολύ στο σκοτάδι, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
Προς το παρόν, Ιράκ και Τουρκία βρίσκονται θεωρητικά στο ίδιο «στρατόπεδο». Ακόμα και να ισχύει όμως, άλλο τόσο ισχύει η ευθεία σύγκρουσή τους μέχρι πριν λίγες ημέρες, με αφορμή το θέμα του κουρδικού πετρελαίου και όχι μόνο. Το να δοθούν φωτογραφίες και ονόματα στη δημοσιότητα δεν θα εκπλήξει κανέναν, απλά θα πλήξει περαιτέρω το τουρκικό προφίλ, αφού η ηγεσία της χώρας θα αποδειχθεί πως έχει εθιστεί στο ψέμα…http://www.defence-point.gr/news/?p=104705

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου