Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ISIL: ‘Γκουρού’ της …τεχνολογίας οι ισλαμιστές εγκληματίες

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Λεβαντίνης είναι μια οργάνωση φανατικών σουνιτών μουσουλμάνων. Αυτό είναι απολύτως γνωστό. Αυτό όμως που ήταν άγνωστο, μέχρι σήμερα, σε όσους αρνούνταν να το δουν είναι το πώς η οργάνωση αυτή εκμεταλλεύεται τις νέες τεχνολογίες και την ελίσσεται στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Η οργάνωση, εδώ και πολύ καιρό, δρα ανενόχλητη μέσα στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, διαφημίζοντας ουσιαστικά τη δράση της και στρατολογώντας οπαδούς, σε βαθμό τόσο απροκάλυπτο που είναι να απορεί κανείς για τις ικανότητες των εντεταλμένων με την παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων οργάνων και μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times, μόνο εντός του 2013, η οργάνωση είχε πολυδιαφημίσει τις περισσότερες από 10.000 επιθέσεις που είχε οργανώσει και εκτελέσει στο Ιράκ, μέσω κοινωνικών δικτύων. Καυχάται μάλιστα ότι αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να βρουν τον θάνατο, χιλιάδες «άπιστοι και αιρετικοί».
Από τις 10.000 αυτές επιθέσεις οι 1.000 αφορούσαν δολοφονίες σιιτών ή άλλων «προδοτών» και οι 4.000 τυφλές βομβιστικές επιθέσεις κατά «αιρετικών», αθώων σιιτών πολιτών και στρατιωτών. Επίσης, η οργάνωση εκτέλεσε επιθέσεις σε φυλακές της χώρας απελευθερώνοντας ομοϊδεάτες της, ενώ παράλληλα οργάνωσε σχολεία «κατήχησης» στο ορθόδοξο Ισλάμ, σχολεία αναμόρφωσης, όπως τα ονομάζει, από τα οποία οι παρακολουθούντες την κατήχηση έβγαιναν ήαναμορφωμένοι ή νεκροί.
Μια μόλις εβδομάδα πριν την κατάληξη της Μοσούλης, η οργάνωση είχε αναρτήσει στο Twitter εκατοντάδες συνθήματα, φωτογραφίες και παραινέσεις, με σκοπό να εντάξει όσο το δυνατό περισσότερους σουνίτες στο πλευρό της και παράλληλα να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους της.
Δεν ήταν τυχαίο ότι η οργάνωση είχε δημοσιεύσει ακόμα και φωτογραφίες σταυρωμένων αντιπάλων της, για να εντείνει το κλίμα του τρόμου που ήθελε να προκαλέσει. Η οργάνωση είχε ήδη δοκιμάσει την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εκστρατεία προπαγάνδας που ασκούσε κατά του Άσαντ στη Συρία.
Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η οργάνωση κατόρθωσε να στρατολογήσει και μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων υπηκόων ευρωπαϊκών κρατών, τους οποίους οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες υπολογίζουν σε τουλάχιστον 2.000 άνδρες. Τελικά ακόμα και το φονταμενταλιστικό Ισλάμ μπορεί να μην είναι αναχρονιστικό;http://www.defence-point.gr/news/?p=105016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου