Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

«Στόχος» του Α8 ο… εσωτερικός εχθρός

Με πρωτοβουλία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχ. Κωσταράκου, και με την υποστήριξη του φιλοχουντικού εντύπου, προωθείται η σύσταση της «Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Επιρροής» (όπως το αλήστου μνήμης στρατιωτικό γραφείο Α2), καθώς -σύμφωνα με το Δίκτυο Σπάρτακος- «οι ένοπλες δυνάμεις αποκτούν συγκεκριμένα κατασταλτικά καθήκοντα [...] για την.     Του Κώστα Ζαφειρόπουλου
EUROKINISSI
EUROKINISSI
Εναν απρόσμενο σύμμαχο, στην προσπάθειά του να συγκροτηθεί ένας σύγχρονος και πανίσχυρος προπαγανδιστικός μηχανισμός εναντίον του εξωτερικού, αλλά και του… εσωτερικού εχθρού, υπό την επωνυμία «Διεύθυνση Eπιχειρήσεων Επιρροής Α8», βρίσκει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχ. Κωσταράκος, στη ναζιστική εφημερίδα «Στόχο», σε μια σοβαρή υπόθεση που αποκαλύπτει το Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος, αναδεικνύοντας άλλη μια πτυχή των σχέσεων της Ακροδεξιάς με τους κρατικούς μηχανισμούς.
Τα σχέδια δημιουργίας της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Επιρροής του ΓΕΕΘΑ ξεκινούν το 2010, αλλά για διάφορους λόγους η υλοποίησή τους αναβάλλεται. Στις 15 Δεκεμβρίου 2013 η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», στο (φιλοκυβερνητικό) θέμα με τίτλο «Αλλαξαν τα πάντα στο ΓΕΕΘΑ μέσα σε 36 μήνες», επαναφέρει τη διαδικασία συγκρότησης μιας «παντοδύναμης Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Επιρροής» που περιλαμβάνει «πληροφοριακές-ψυχολογικές δράσεις, ηλεκτρονικές επιθέσεις και σχέδιο για τις κρίσεις».

Στις 12 Μαρτίου 2014, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εκδίδει έγγραφο με τίτλο «Συμπληρωματικές Κατευθυντήριες Οδηγίες», στις οποίες επικαιροποιούνται και εξειδικεύονται περαιτέρω οι τρέχοντες στόχοι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο: «Η σημασία των επιχειρήσεων επιρροής στον σύγχρονο κόσμο, που χαρακτηρίζεται από ακατάπαυστη ροή εικόνων και μηνυμάτων μέσω υψηλής τεχνολογίας συστημάτων–δικτύων επικοινωνιών και πληροφορικής, είναι πλέον αυταπόδεικτη. Το ΓΕΕΘΑ, αντιλαμβανόμενο την τάση της εποχής, προχώρησε στη συγκρότηση Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Επιρροής». Ανάμεσα στις υπόλοιπες αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Επιρροής αναφέρεται η «λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της εχθρικής προπαγάνδας στο εσωτερικό σε περίοδο ειρήνης και το εξωτερικό σε περίοδο κρίσεως»…

Ποιος είναι όμως ο εχθρός εντός των πυλών; «Η Διεύθυνση Επιρροής Α8 του ΓΕΕΘΑ, όχι μόνο ξυπνά τις χειρότερες μνήμες σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που βρέθηκε κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του χουντικού Α2, το οποίο εμπλούτιζε τον φάκελό του και καθόριζε την αντιμετώπισή του από τις επίσημες στρατιωτικές αρχές, αλλά επιπλέον αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της πολύ επικίνδυνης ταξικής πολιτικής που χαράσσει νέο ρόλο για τις στρατιωτικές δυνάμεις», τονίζει το Δίκτυο Σπάρτακος, προσθέτοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις αποκτούν συγκεκριμένα κατασταλτικά καθήκοντα, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε πολιτικό-ιδεολογικό, δρώντας στο πλαίσιο των δογμάτων Αμυνας/Ασφάλειας για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, όπως χαρακτηρίζονται -μεταξύ άλλων- τα κοινωνικά κινήματα από το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης».

Ακόμα και η ιστοσελίδα για θέματα άμυνας, onalert, ασκεί ήπια κριτική στο υπουργείο Αμυνας: «Για τις “επιχειρήσεις επιρροής” έχουμε προσωπική εμπειρία και θα επισημάνουμε ότι θέλουν πολλή δουλειά ακόμη. Και ψυχραιμία θα προσθέταμε».

Ξεκάθαρος «Στόχος»

Οι πραγματικές αποκαλύψεις για το ποιος μπορεί να είναι ο εσωτερικός εχθρός έρχονται από το πρόσφατο δημοσίευμα του «Στόχου» (4/7/2014), με τίτλο: H βρώμικη συμμαχία του onalert με τους ψευτοσυνδικαλιστές και οι τρικλοποδιές στον Α/ΓΕΕΘΑ για την ίδρυση της διεύθυνσης επιρροής Α8. Mέσα στο κείμενο διαβάζουμε: «Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα όλων αυτών που επιχειρούν να συνδικαλίσουν τις ένοπλες δυνάμεις και να επιβάλουν παντού τον προοδευτικό συνδικαλισμό που κατασπάραξε τη χώρα».

Στο (ακρο)δεξιό σύμπαν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: o συνδικαλισμός κατέστρεψε τη χώρα. Ο «Στόχος» επικροτεί τη δημιουργία της «Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Επιρροής» («η αλήθεια είναι ότι ο Κωσταράκος κατανόησε το κενό που προσπάθησαν να καταλάβουν οι ψευτο-συνδικαλιστές»), αλλά εγκαλεί τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις καθυστερήσεις στην υλοποίησή της.

Από την πλευρά του, το Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος χαρακτηρίζει την υπό συγκρότηση διεύθυνση «νέα ΥΕΝΕΔ» και επισημαίνει τη συμβολή των φασιστών στην εφαρμογή της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και τον ρόλο του αντιστράτηγου Κωσταράκου, που -όπως αναφέρει- επιλέχθηκε «από τον πρώην ΥΕΘΑ Μπεγλίτη, παρακάμπτοντας 25 ανώτερούς του αξιωματικούς, όχι για να μπλοκάρει κάποιο πραξικόπημα, αλλά για να συμβάλει στην επιτυχία του αντεργατικού πραξικοπήματος των μνημονιακών κυβερνήσεων».

Το ζήτημα είναι αν η υπό συγκρότηση διεύθυνση θα επιχειρούσε να λογοκρίνει την ανάδειξη ζητημάτων, όπως οι αυτοκτονίες φαντάρων, τα μεταχειρισμένα ρούχα στον στρατό, η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ, οι μειώσεις των μισθών των μονίμων, η αντικατάσταση των ΕΠ.ΟΠ. με φτηνότερους οπλίτες, η διάλυση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, η ύπαρξη ακροδεξιών στο στράτευμα. Ας ρωτήσουμε τον «Στόχο»…

! «…Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1963, για να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία, έγινα μόνιμος στόχος παρακολούθησης και καταπίεσης απ’ το στρατιωτικό γραφείο “Α2” (πληροφοριακό δίκτυο που παρακολούθησε κυρίως τους στρατιώτες με αριστερό φρόνημα). Τακτικά με καλούσαν για πλύση εγκεφάλου και επέμεναν να αποκηρύξω το Κομμουνιστικό Κόμμα γραπτώς (…) Εβαζαν τακτικά στρατιώτες να παρακολουθούν την έξοδό μου στην πόλη της Δράμας, για να δουν με ποιους πολίτες συναναστρέφομαι κι αν συχνάζω σε αριστερά καταστήματα. Είχαν κρεμάσει μια λίστα αριστερών καταστημάτων της πόλης σε κάθε θάλαμο του συντάγματος και συνιστούσαν στους στρατιώτες να μην ψωνίζει κανείς απ’ αυτά…».

Διήγηση του γιατρού Δημήτρη Κάραλη, φαντάρου της εποχής
http://www.efsyn.gr/?p=215306

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου