Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΘΗΒΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Συνεχείς είναι οι οργισμένες καταγγελίες των νεοσύλλεκτων φαντάρων και των γονιών τους για την απίστευτη οικονομική εκμετάλλευση που υφίστανται στο ΚΕΠΒ Πυροβολικού Θήβας.
Δίπλα στις «τρελές» τιμές του ιδιωτικού ΚΨΜ –που μας επέβαλε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος «για το καλό μας»-καταγράφεται η παρασιτική και δόλια δράση του γραφικού φωτογράφου που στο πλαίσιο της ανοχής της διοίκησης της μονάδας «γδύνει» κανονικά του συναδέλφους.
Ψαρώνοντας τους φαντάρους, παίζοντας με την ανασφάλεια που αισθάνεται ο κάθε νεοσύλλεκτος και την άγνοια τους για το τι προβλέπεται, τους βάζει να βγάζουν φωτογραφίες με κάθε αφορμή που κοστολογεί αυθαίρετα 10-15-20-30 ευρώ. Ο αισχρός αυτός τύπος δεν είναι μόνο ότι κατακλέβει το πενιχρό χαρτζιλίκι των νεοσύλλεκτων, μια πρακτική που έχει αναγάγει σε επιστήμη εξαιτίας της μακροχρόνιας παρουσίας του στο ΚΕΝ και των σχέσεων του με τη διοίκηση, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν κόβει απόδειξη.

Αλήθεια ο Ταξίαρχος διοικητής του ΚΠΒ τι έχει να πει για την ληστεία των φαντάρων και τη διαδεδομένη φοροδιαφυγή;
Ο Διευθυντής του Πυροβολικού, που έχει διατελέσει και διοικητής στο ΚΕΠΒ τι ρόλο παίζει;
Είναι ενδεικτικό ότι ενώ ο πρώην ΑΓΕΣ Τσέλιος είχε υποσχεθεί και αναλάβει σχετικά μέτρα για την προστασία των νεοσυλλέκτων, ο νέος ΑΓΕΣ Μανωλάς αδιαφόρησε για αυτά, με αποτέλεσμα να αναβιώνει αυτή η απαράδεκτη και ληστρική κατάσταση στο ΚΕΠΒ.
Τέλος, ευθύνη για την κλοπή των φαντάρων και τη φοροδιαφυγή έχει κάθε στέλεχος στο ΚΕΒΠ.
 Γιατί άραγε ξέχασαν τον Στρατιωτικό Όρκο που έδωσαν και κάνουν τα στραβά μάτια;
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι, να δηλώσουν ότι έπεσαν θύματα δόλιας συμπεριφοράς και να επιστρέψουν τις φωτογραφίες απαιτώντας τα χρήματα που έδωσαν πίσω.
Επίσης, καλούμε τους γονείς να σπάσουν τα τηλέφωνα σε ΓΕΣ και ΚΕΠΒ καταγγέλλοντας αυτή την άθλια κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά τους.
Στο επισκεπτήριο του Σαββατοκύριακου οι γονείς πρέπει να αναζητήσουν το διοικητή και να διαμαρτυρηθούν.
Θυμίζουμε καταγγελίες νεοσύλλεκτων προηγούμενων σειρών για τον άθλιο φωτογράφο και τις τακτικές που ακολούθησαν για να αντιμετωπίσουν την κλεπτοκρατία.         
 Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ Μας γράφει συνάδελφος: «Είχα ενημερωθεί από τοdiktiospartakos.blogspot.com πως οι φωτογραφίες τουλάχιστον στο ΚΕΠΒ βγαίνουν από ιδιώτη φωτογράφο που έχει το μαγαζί του μέσα στο στρατόπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος αυτός ακολουθεί με ζήλο ελληνίδας μάνας τους φαντάρους. Σε κάθε περίσταση όπως πχ οι βολές για να μπορέσει να μαζέψει 3ευρα και 2ευρα από τους αφελείς που θα βγάλουν φωτογραφίες με το όπλο ή θα θέλουν σε dvd την τελετή ορκωμοσίας. Μπαίνοντας στο φωτογραφείο, και αφού έβγαλα την φωτογραφία της ταυτότητας, ο νεαρός (πιθανότατα γιος του) φωτογράφος με ύφος σερβιτόρου του Κολωνακίου με προσκάλεσε, χαριτολογώντας να βγάλω φωτογραφία με τον μπερέ μπροστά σε φόντο δάσους. Κόμπλαρε δε όταν τον ρώτησα αν θα τις χρεωθώ και μου είπε πως ναι. Οπότε του επέστρεψα τον μπερέ και ευτυχής που γλύτωσα 12 ευρώ, συνέχισα την διαδικασία. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις οι νεοσύλλεκτοι της Σειράς ΣΤ’ ΕΣΣΟ, κατάλαβαν ότι με δόλο ο φωτογράφος υποχρέωνε τους συναδέλφους να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες, αφαιρώντας τους 12-9-6-5 ευρώ κατά περίπτωση, πήραν την εξής πρωτοβουλία. Προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες της κατάταξης των επόμενων ημερών, ενημερώνοντας τους κατατασσόμενους για την απάτη του φωτογράφου. Έτσι πολλοί γλύτωσαν τα χρήματα τους. Στην συνέχεια, ουσιαστικά ο φωτογράφος μεταβλήθηκε σε παλιάτσο της μονάδας και τα γιούχα ήταν καθημερινή υπόθεση.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ-ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ-ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437


Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου