Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Γαλλογερμανική «σιδηρά» συμμαχία KMW και Nexter!

Μία εξαιρετικής σημασίας αρχική συμφωνία για τη συμπόρευση τους στο μέλλον υπέγραψαν η γερμανική Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και ο γαλλικός όμιλος Nexter Systems, δύο από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς ομίλους χερσαίων αμυντικών συστημάτων.
Το σχέδιο προβλέπει τη συμμαχία των δύο ομίλων υπό τη σκέπη κοινής εταιρίας συμμετοχών με σκοπό τη δημιουργία ενός γαλλο-γερμανικού τεχνολογικού ομίλου αμυντικών τεχνολογιών με ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 2 δις ευρώ, ανεκτέλεστο παραγγελθέν έργο περί τα 6,5 δις ευρώ και περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου του ομίλου Nexter, οι ιδιοκτησίες και των δύο ομίλων θεωρούν τη δημιουργία της νέας οντότητας ως «αποφασιστικό βήμα στη διαδικασία ενοποίησης και εξορθολογισμού της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας που παράλληλα επιτρέπει τη διατήρηση θέσεων εργασίας και δεξιοτήτων στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μάλιστα, θεωρούν τόσο τη γκάμα προϊόντων αλλά και την παρουσία τους ανά τον κόσμο ωςσυμπληρωματικές.
Στη νέα κοινή εταιρία συμμετοχών, η κρατική Nexter και η ιδιωτική KMW θα συνεισφέρουν τις μετοχές τους και κάθε μία θα αποκτήσει το 50% των μετοχών της εταιρίας συμμετοχών, που με αυτό τον τρόπο θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος των Nexter και KMW. Σε ό,τι αφορά την εταιρική διακυβέρνηση της νέας οντότητας, αυτή θα λάβει υπόψη, την ισορροπία μεταξύ των δύο εταίρων.
Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό το νέο εταιρικό σχήμα θα αρχίσει να λειτουργεί τις αρχές του 2015. Στο μεσοδιάστημα οι δύο συνιστώσες οντότητες θα υποβληθούν σε διαδικασία λογιστικού και νομικού ελέγχου (due diligence) ενώ το σχέδιο θα πρέπει να λάβει νομικές και διαδικαστικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.
Φυσικά, απομένει να διαπιστωθεί στην πράξη αν η συνένωση αυτή τελικά επιτευχθεί και τι επιπτώσεις – επιδράσεις θα έχει στην παγκόσμια βιομηχανία χερσαίων αμυντικών συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου