Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Σειρά του Λουγκάνσκ να πάρει "δόση" από Ουκρανικό πυροβολικό!


Μετά τον ανηλεή βομβαρδισμό των πόλεων Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ, σειρά είχε σήμερα η κατοικημένη περιοχή του Λουγκάνσκ, την οποία βομβαρδίζουν με περίσσεια ικανοποίηση οι φασίστες του Κιέβου.
"Για αρχή" υπάρχει ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες ενώ αυτόπτεις μάρτυρες διηγούνται: "Πολλά κτίρια καίγονται στην πόλη, κάποιοι είναι τραυματίες και στους δρόμους υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα". Επίσης ο κόσμος διηγείται με φρίκη πως οι Νεο-Ναζί δεν δίστασαν να βομβαρδίσουν μέχρι ΚΑΙ τα καταφύγια (στα οποία πάνε για να προστατευτούν γυναίκες και παιδιά).

Οι δυνάμεις αυτοάμυνας του Λουγκάνσκ κάνουν λόγο για χρήση ΠΕΠ (Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων) Grad. Φανταστείτε να γίνεται επίθεση σε κατοικημένες περιοχές και να χρησιμοποιούνται ΠΕΠ λες και οι δυνάμεις του εχθρού βρίσκονται σε πεδιάδες και χωράφια. Στην κτηνωδία οι Ουκρανοί διατηρούν σταθερά το A+, όπως και οι Ρώσοι στην αδράνεια.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις παραδέχονται την επίθεση (σφαγή) που εξαπέλυσαν εναντίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμών Λεωφορείων της πόλης, αλλά ως συνήθως "οι δυνάμεις αυτοάμυνας φταίνε, αυτοί άρχισαν πρώτοι". Και να φταίνε, αυτό δικαιολογεί την χρήση πυραύλων σε κατοικημένες περιοχές εναντίον υποδομών όπως σιδηροδρομικά δίκτυα και σταθμούς λεωφορείων;

Πάντως οι Ουκρανοί είχαν ξεκινήσει από χθες βράδυ την επίθεση, χτυπώντας το αεροδρόμιο της πόλης με όλμους, από εκεί ακόμα δεν έχουμε νεότερα ως προς τα θύματα. Το Σάββατο ο Υπουργός Υγείας της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ανέφερε πως τουλάχιστον 80 άτομα είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία του Λουγκάνσκ, 56 εκ των οποίων άμαχοι.

Οι κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να στείλουν αίτημα στον Μπαν Κι Μουν να πιέσει τους Ουκρανούς να σταματήσουν την σφαγή αμάχων, αλλά πολύ φοβόμαστε πως άδικα χάνουν τον χρόνο τους απευθυνόμενοι σε μια μαριονέτα, η οποία φέρει απλά έναν τίτλο.

Όσο για τη Μόσχα, προς το παρών ασχολούνται με το πώς θα χτίστεί κοινό ταμείο με τα BRICS, όπως γράφουμε εδώ  http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_2251.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου