Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

«Μουλάδες» πιλότοι κατά της σουνιτικής ISIL στο Ιράκ

Και το Ιράν στέλνει αεροσκάφη κρούσης στην αεροπορία του Ιράκ για να την ενισχύσει στο αγώνα της κατά των σουνιτών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, όπως πλέον μετονομάστηκε το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Λεβαντίνης, μετά την ανακήρυξή του σε «χαλιφάτο».
Η διαφορά, σε σχέση με τα ρωσικά μαχητικά που αγόρασε το Ιράκ από τη Ρωσία, είναι ότι τα ιρανικά είναι «δανεικά» και έφτασαν στο Ιράκ μαζί τους Ιρανούς πιλότους τους, από τους Φρουρούς της Επανάστασης, οι οποίοι φαίνεται πως θα τα χρησιμοποιήσουν και στις επιχειρήσεις.
Την πληροφορία μετέδωσε το βρετανικό BBC και ακόμα δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί. Τα αεροσκάφη έφτασαν πάντως στο Ιράκ, την 1η Ιουλίου και ενδεχομένως ήδη να επιχειρούν. Τα αεροσκάφη είναι επίσης τύπου Su-25 και για ευνόητους λόγους, Ιρανοί και Ιρακινοί φρόντισαν να τα ταυτίσουν με τα ομοιότυπα που ήρθαν στο Ιράκ από τη Ρωσία.
Αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροχήματα έχουν αναπτύξει και οι Αμερικανοί στο Ιράκ, τα οποία όμως, μέχρι στιγμής, εκτελούν αναγνωριστικές αποστολές, μόνο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπάθησε να κερδίσει χρόνο στην κρίση του Ιράκ, όμως τα γεγονότα την ξεπέρασαν. Την ώρα που οι Αμερικανοί συζητούν, ο Μαλίκι κερδίζει την έμπρακτη υποστήριξη της Τεχεράνης και σε μικρότερο βαθμό της Ρωσίας
Πηγή: defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου