Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Κουβέιτ: 1,7 δισ. δολάρια για στρατ/κό νοσοκομείο!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας αμυντικής συνεργασίας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση, μέσω διακρατικής σύμβασης (FMS), ενός στρατιωτικού νοσοκομείου στο Κουβέιτ για το εντυπωσιακό ποσό του 1,7 δις δολαρίων ΗΠΑ (1,245 δις ευρώ)!

«Η Κυβέρνηση του Κουβέιτ αιτήθηκε την πιθανή πώληση της σχεδίασης, της κατασκευής, της προμήθειας του ιατρικού, ξενοδοχειακού, πληροφορικού και λοιπού εξοπλισμού, της λειτουργίας και της συντήρησης του Νοσοκομείου των ενόπλων δυνάμεων του Κουβέιτ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Την ευθύνη επίβλεψης της υλοποίησης του έργου θα αναλάβει το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ (US Army Corps of Engineers) που θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης προγράμματος, σχεδιασμού και προγραμματισμού, σχεδίασης (οικοδομική και ηλεκτρομηχανολογική), προμηθειών και διαχείρισης συμβάσεων και διαχείρισης της κατασκευής.
Το σχέδιο προβλέπει επίσης την κατασκευή βοηθητικών υποδομών (παροχής ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κ.λπ.) καθώς και οδών που θα συνδέσουν τη νέα εγκατάσταση με το υφιστάμενο νοσοκομείο των ενόπλων δυνάμεων του Κουβέιτ.
Πηγή: defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου