Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Πάνω από 300 Εβραίοι, επιζώντες του Ολοκαυτώματος και απόγονοί τους, καλούν σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.


Επιζώντες του Ολοκαυτώματος καταδικάζουν με επιστολή τους την «γενοκτονία» στη ΓάζαΗ ανακοίνωση που εξέδωσε το Διεθνές Δίκτυο Εβραίων αντι-σιωνιστών τοποθετήθηκε ως διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times.

Ζητά την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και καλεί σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ.

Οι υπογράφοντες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τον «αποικισμό της ιστορικής Παλαιστίνης» και καταδικάζουν την «ρατσιστική απανθρωπιά των Παλαιστινίων στην ισραηλινή κοινότητα, που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της».

«Ως Εβραίοι, επιζώντες και απόγονοι των επιζώντων και των θυμάτων της ναζιστικής γενοκτονίας καταδικάζουμε απερίφραστα τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και την συνεχιζόμενη κατοχή και τον εποικισμό της ιστορικής Παλαιστίνης» αναφέρει η δήλωση.
«Καταδικάζουμε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες που χρηματοδοτούν το Ισραήλ ώστε να συνεχίζει τις επιθέσεις καθώς και τις δυτικές χώρες, γενικότερα, που προστατεύουν με διπλωματία το Ισραήλ από την παγκόσμια κατακραυγή. Η γενοκτονία ξεκινά με την σιωπή του κόσμου».

Η ανακοίνωση συνεχίζει καλώντας σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Οι διοργανωτές λένε πως η ανακοίνωση συντάχθηκε ως απάντηση σε μια διαφήμιση του νομπελίστα συγγραφέα Elie Wiesel και δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες, κατηγορώντας την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες, τους παρομοίασε δε με τους Ναζί και έκανε λόγο για μια μάχη εναντίον βαρβάρων.

Πάνω από 2.090 Παλαιστίνιοι – ως επί το πλείστον άμαχοι – και 67 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Πηγή: imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου