Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Χειρότερες οι συνθήκες διαβίωσης στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Economist



Χειρότερες οι συνθήκες διαβίωσης στην ΑθήναΗ Μελβούρνη είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς, για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την λίστα του Economist (EIU), και η Δαμασκός η χειρότερη, όπως μαθαίνουμε από το ισπανικό "La Opinion".
Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, η μελέτη του Economist, υπογραμμίζει επίσης την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ουκρανία και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή.
Η αυστραλιανή πόλη έρχεται πρώτη και καλύτερη στον κατάλογο με τις 140 πόλεις, με την Βιέννη ης Αυστρίας να ακολουθεί και στη συνέχεια έρχονται το Τορόντο και το Βανκούβερ του Καναδά.

Στην αντίπερα όχθη, τοποθετείται η Δαμασκός, Η Ντάκα πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, το Πορτ Μόρεσμπι της Παπούα Νέα Γουινέα, και το Λάγος της Νιγηρίας.
Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης έναν κατάλογο με τις πόλεις όπου οι συνθήκες διαβίωσης έχουν γίνει χειρότερες σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία. Η Δαμασκός κι εδώ έχει το προβάδισμα, με μείωση τάξης του 28% ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει και πόλεις όπως η Αγία Πετρούπολη και Μόσχα (3,3%), τη Σόφια (3,5%) αλλά και την Αθήνα (3,7%). Άξιο λόγου επίσης είναι και το ποσοστό μείωσης του βιοτικού επιπέδου στο Κίεβο (17,8%).
Η κατάταξη δείχνει πως από το 2009 το βιοτικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο έχει υποχωρήσει.
Πηγή:e-go

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου