Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Πολωνία 18 ελικόπτερα των Αμερικανών αποπροσανατολίστηκαν - και σταμάτησαν να ρωτήσουν για τον δρόμο

«Δόξα τω Θεώ ήταν Αμερικανοί ...  εμένα ακόμη τρέμουν τα γόνατά μου από το σοκ»
Στην Πολωνία, 18 ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ χάσαν τον "δρόμο" τους αυτή την εβδομάδα - και αναγκάστηκαν να κάνουν μια αναγκαστική προσγείωση για να ρωτήσουν τους κατοίκους των γύρω χωριών. Κοντά σε δύο χωριά ζήτησαν πληροφορίες για το ταξίδι της επιστροφής, ενώ έβγαλαν ομαδικές φωτογραφίες με τους ντόπιους.

Ήταν στο δρόμο από τη Λιθουανία στην δυτική Πολωνία, αλλά εκεί έφτασαν τελικά με μεγάλη καθυστέρηση. Δώδεκα ελικόπτερα έχασαν τον δρόμο τους τη Δευτέρα, έξι περισσότερα αποπροσανατολίστηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με την πολωνική εφημερίδα "Gazeta Wyborcza". Όλα τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν σε χωράφια κοντά στα μικρά χωριά της περιοχής, πριν να συνεχίσουν τις πτήσεις τους.

Τα δώδεκα ελικόπτερα που έχασαν τον τον προσανατολισμό τους τη Δευτέρα, ήταν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του στρατού της Πολωνίας. Τα ελικόπτερα είχαν επιστρέψει από μια στρατιωτική άσκηση στη Λιθουανία - σύμφωνα με την "Gazeta Wyborcza" ήταν μια άσκηση του ΝΑΤΟ. Τα ελικόπτερα δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο πίσω στη βάση τους στην Miroslawiec, στο βόρειο τμήμα της Πολωνίας. Η απόφαση να κάνουν αναγκαστική προσγείωση ήταν πολύ "υπεύθυνη και επαγγελματική", κανείς δεν τραυματίστηκε.
"Δόξα τω Θεώ ήταν Αμερικανοί"
Στα χωριά Gruta και Nowa Wies τα ελικόπτερα που προσγειώθηκαν έφεραν αναστάτωσαν τους κατοίκους: εκείνοι συνέρρεαν στη ζώνη προσγείωσης και φωτογραφήθηκαν μαζί με τους Αμερικανούς στρατιώτες.
Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί φαινόταν αποπροσανατολισμένοι, οι κάτοικοι της περιοχής τους έδωσαν, σύμφωνα με την "Gazeta Wyborcza", έναν τουριστικό οδηγό στην αγγλική γλώσσα. Οι Αμερικανοί ήταν ευγνώμονες, όπως ανέφερε η εφημερίδα.
Ο δήμαρχος της Gruta έδειξε ανήσυχος για την τεταμένη πολιτική κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη. "Γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια είναι πλέον η κορυφαία προτεραιότητα", δήλωσε ο Halina Kowalkowska. "Δόξα τω Θεώ ήταν Αμερικανοί ... εμένα ακόμη τρέμουν τα γόνατά μου από το σοκ."
http://www.fox2magazine.net/%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/9208-%CE%A3%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-18-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου