Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Τα τρόπαια των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας

Ρωσόφιλος αντάρτης παρακολουθεί την φυγή ουκρανικής μονάδας από το πεδίο μάχης. (AP Photo / Sergei Grits)
Κλυδωνισμένα και συρρικνωμένα παρουσιάζονται τα ουκρανικά κυβερνητικά στρατεύματα τις τελευταίες ημέρες στο πολεμικό θέατρο της ανατολικής Ουκρανίας, όπως οι ρωσόφιλοι αντάρτες συνεχίζουν με γρήγορο ρυθμό την αντεπίθεσή τους.
Με βάση το δημοφιλές βίντεο της 30ης Αυγούστου του 2014 οι πολιτοφυλακές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ήταν σε θέση να φέρουν στην κατοχή τους στο χωριό Σταρομπεσέβο (περιοχή Ντόνετσκ) σχεδόν ανέπαφα πέντε άρματα μάχης T-64BV και ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης ΒΜΡ-2 από μια ουκρανική στρατιωτική μονάδα (πρόκειται μάλλον για την 17η Ανεξάρτητη Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία), της οποίας οι άνδρες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν της περικύκλωσης των ανταρτών άφησαν πίσω μέρος του βαρύ υλικού τους.
Σύμφωνα με τα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται σε δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων, η ουκρανική μονάδα κατά το ξεκίνημα της μάχης στο χωριό Σταρομπεσέβο αποτελούνται από περίπου 100 άνδρες και 14 τεθωρακισμένα οχήματα. Μετά από μια δίωρη μάχη, οι δύο πλευρές διαπραγματεύτηκαν την αποχώρηση της ουκρανικής ομάδας από το πεδίο μάχης, η οποία εν τέλει διέφυγε του ασφυκτικού κλοιού χωρίς τα άρματα μάχης. Το γεγονός της συμφωνίας επιβεβαιώνεται από τον φωτορεπόρτερ του Associated Press Σεγκέι Γκριτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου