Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ-Τα αεροδρόμια του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία αλλάζουν χέρια

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται να βρίσκεται μια συντονισμένη επίθεση των ρωσόφιλων πολιτοφυλακών στα δύο κύρια αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής - του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Τα αεροδρόμια βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά οι μονάδες που τα υπερασπίζονται είναι ήδη αποδυναμωμένες από τις μάχες των προηγούμενων ημερών, και παράλληλα απαιτείται μια ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων που είναι περικυκλωμένες νότια του Ντονιέτσκ.

Το αεροδρόμιο Ντονιέτσκ είχε στρατηγική σημασία ως ένα στήριγμα για την επίθεση στο Ντονιέτσκ. Επειδή τώρα αυτό δεν είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη, η θέση αυτή ενέχει όλο και λιγότερο ένα όφελος και περισσότερο μια υποχρέωσης. Η τάση είναι αυτή τη στιγμή τέτοια, ώστε τα ουκρανικά στρατεύματα να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα δύο αεροδρόμια από μόνα τους, κυρίως επειδή οι δυνάμεις αυτές είναι απαραίτητες για να κλείσει το χάσμα νότια του Ντόνετσκ.
Τα στρατεύματα της Νοβορόσια αναμένεται να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, μέσα στις επόμενες μέρες, όπως υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις γι 'αυτό.
Ειδικά η άμυνα στο Λουγκάνσκ είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη, οι πολιτοφυλακές της Νοβορόσια ελέγχουν μέρος της περιοχής του αεροδρομίου και μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων. Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες ενίσχυσης των αμυνόμενων ουκρανικών στρατευμάτων στα δύο αεροδρόμια, επίκεται η πτώση τους, πρώτα του Λουκγάνσκ και στη συνέχεια του Ντονιέτσκ.
http://www.fox2magazine.net/%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/9154-%CE%A4%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%B9%CE%AD%CE%B2%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου