Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ




Στηματαίωση ενός ερασιτεχνικού αγώνα προέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ποδοσφαιρική Ένωση του Αμβούργου έπειτα από την απόφαση της SC Sternschanze να μην αγωνιστεί κόντρα στην SC Osterbek σε παιχνίδι που αφορά το πρωτάθλημα Leistungsklasse B, Staffel III της Γερμανίας. 

Αιτία αποτέλεσαν οι φασιστικές τάσεις που επέδειξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές της δεύτερης κατά την διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος, όταν τραγούδησαν τον πρώτο στίχο του εθνικού ύμνου της Γερμανίας (είναι απαγορευμένος από την εποχή των Ναζί).
Την άρνηση για την διεξαγωγή του παιχνιδιού δε, προκάλεσαν επίσης τα διάφορα ακροδεξιά τατουάζ που έχουν χτυπήσει στο σώμα τους οι παίκτες της Osterbek, αλλά και η συγκεκριμένη δράση του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια ανοικτή επιστολή προς της Ποδοσφαιρική Ένωση της πόλης, ο υπεύθυνος της Sternschanze ανέφερε όλα τα περιστατικά που σημειώθηκαν την περασμένη σεζόν, γεγονός που επαληθεύτηκε και μέσα από την εξέταση των εγγράφων αλλά και των φωτογραφιών. Αυτό ανάγκασε το διοικητικό συμβούλιο Osterbek να απομακρύνει πέντε ποδοσφαιριστές από τις τάξεις της και ενώ η φασιστική εκκαθάριση αναμένεται να συνεχιστεί.

“Στην αρχή δεν ξέραμε ακριβώς πως να ασχοληθούμε με συγκεκριμένα περιστατικά” τόνισε αρχικά ο αρχηγός της Sternschanze, Gunnar Ebmeyer…“αλλά είμαστε ξεκάθαρα ενάντια στους νεο-Ναζί και σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα αγωνιστούμε” τόνισε.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Osterbek, Jürgen Lehmann φάνηκε να αποδέχεται το γεγονός. “Έχουμε απομακρύνει με οποιοδήποτε τρόπο και με σφοδρότητα αυτά τα στοιχεία της ομάδας ομάδας. Οι φασιστικές τάσεις δεν είναι ανεκτές από την κοινωνία μας και εγώ υπόσχομαι ότι θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις ως προς αυτό”.

Από την πλευρά της, η Ποδοσφαιρική Ένωση μιλά για μια μεμονωμένη περίπτωση. “Τα σημεία που θίγονται στην επιστολή είναι συγκεκριμένα και δράσαμε αμέσως.

Η Ένωση έχει αναλάβει αμέσως να διαλύσει την σύνδεση της Osterbek με τις φασιστικές τάσεις, γι’ αυτό έχει ενημερωθεί η αστυνομία, το εθνικό κέντρο πληροφόρησης που αφορά το στοίχημα, αλλά και η κρατική υπηρεσία για την προστασία του συντάγματος”.  - See more at: http://www.left.gr/news/emeis-m-aytoys-den-paizoyme#sthash.C6aL0pfC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου