Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΕΑ ΤΟΥΡΝΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ... ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!

Ο Σαμαράς "έδειξε" τον επόμενο Α/ΓΕΕΘΑ με την ομιλία του στην ΔΕΘ - Ποιος είναι

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ,μπορεί να μην αποκάλυψε ούτε τον χρόνο, ούτε τον τρόπο με τον οποίοα θα εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση των περικοπών στους στρατιωτικούς, φαίνεται όμως ότι “έδειξε” ποιον προτιμά ο ίδιος ή κάποιοι συμβουλοί του για επόμενο Α/ΓΕΕΘΑ. Κι αυτός όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το Onalert  ειναι ο Α/ΓΕΑ Βαγγέλης Τουρνάς. 
Που διαβάζουν κάποιοι στο κείμενο της ομιλίας Σαμαρά την κυβερνητική προτίμηση;

Στο απόσπασμα που κάνει αναφορά στους στρατιωτικού ο κ.Σαμαράς λέει: 

“… θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας - τους ιπτάμενους, τους ναύτες και τους οπλίτες - που μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους ξεπερνώντας τους εαυτούς τους. Όπως πρόσφατα συνέβη με την άσκηση «Ηνίοχος», που ήταν πραγματικά υψηλότατου επιπέδου. Ξέρετε καλά ότι ήταν από την αρχή στις προτεραιότητές μου, να δώσουμε σημαντική ανακούφιση στους ενστόλους. Πολλοί από τους οποίους πήραν και το «κοινωνικό μέρισμα», μόλις επιτύχαμε για πρώτη φορά το πρωτογενές μας πλεόνασμα”. 
Η αναφορά στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η ΠΑ, έγινε τον περασμένο Απρίλιο με επιτυχία. Η επιλογή του Σαμαρά να αναφερθεί όμως μόνο σε μια συγκεκριμένη άσκηση ερμηνεύεται από αρκετούς ως μια ακόμη ένδειξη ότι η κυβέρνηση “ψηφίζει” Τουρνά. 
Τους πρωθυπουργικούς λόγους κάποιοι τους γράφουν και το τι περιλαμβάνεται σ΄ αυτούς αποτελεί αποτέλεσμα συνεργσίας πολλών και διαφόρων συμβούλων και συνεργατών. Μια ισχυρή όπως έχει αποδειχτεί σε άλλες κρίσεις Αρχηγών ομάδα απ΄ αυτούς στηρίζει εδώ και καιρό την επιλογή Τουρνά έναντι του μέχρι προσφάτως επικρατέστερου διαδόχου του Μ.Κωσταράκου, που ήταν ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης. Την λύση Τουρνά στηρίζει και ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ. 
Προφανώς ο δρόμος για τις τελικές αποφάσεις είναι ακόμη μακρύς. Αλλά φαίνεται ότι όσοι έχουν εισηγηθεί την επιλογή Τουρνά πείθουν τον Σαμαρά. 
Από την άλλη βέβαια υπάρχουν πολλές δυσκολίες και ερωτήματα που αυτοί που επιθυμούν τον Τουρνά στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ θα πρέπει να απαντήσουν. 
Το κυριότερο είναι πως θα ξεπεραστούν τα σοβαρά “αεροπορικά συμβάντα” που έχουν καταγαφεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Β.Τουρνά στην θέση του Α/ΓΕΑ. Δύο από τα οποία οφείλονται χωρίς αμφιβολία σε έλλειψη πειθαρχίας . Το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει νεκρό σ΄ όλα αυτά τα περιστατικά οφείλεται σε μεγάλη τύχη. Η οποία μετρά για την επιλογή ηγεσιών σε άλλες χώρες του κόσμου, όχι όμως -ακόμη τουλάχιστον- στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου