Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τι θα γίνει με τα ρούχα στο ΚΕΝ Αυλώνα; Όμως οι Φαντάροι μαθαίνουν να διεκδικούν!

Από την πρώτη μέρα κατάταξης των νεοσυλλέκτων στο ΚΕΝ Αυλώνα είχαμε γίνει δέκτες των παραπόνων τους σχετικά με τα είδη ένδυσης-υπόδησης που χορηγούνταν. Δηλαδή σε πολλούς συναδέλφους είχαν δοθεί ακατάλληλα είδη όσον αφορά το μέγεθος, με την υπόσχεση όμως ότι γρήγορα θα αντικατασταθούν.
Καθώς όμως έχουν περάσει ήδη (10) μέρες και αν αφαιρέσεις το σετ παραλλαγής, όλα τα υπόλοιπα  – πουλόβερ, αρβύλες κλπ-, παραμένουν ως έχουν, οι νεοσύλλεκτοι αναρωτιούνται τι θα γίνει, πότε θα δοθούν. Ανησυχούν μήπως το διάστημα της παραμονής στο ΚΕΝ ολοκληρωθεί χωρίς τα είδη να αντικατασταθούν, με αποτέλεσμα να φύγουν με μετάθεση στις μονάδες, με αυτά που τους έχουν χορηγηθεί! 

Ένα επιπλέον ζήτημα που τους απασχολεί είναι ότι συνεχίζουν να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό από τη γεώτρηση καθώς δεν λειτουργούν τα μπόϊλερ. Είναι ένα πρόβλημα που εντοπίζεται στους θαλάμους 9-10-11 και  προκάλεσε τα δίκαια παράπονα τους στην Αναφορά.
Να σημειώσουμε ότι μετά τη δημοσίευση σχετικής καταγγελίας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στελέχη της μονάδας αντέδρασαν άμεσα, καθώς την επόμενη μέρα (Τετάρτη 24/9), στην πρωινή αναφορά δεσμεύτηκαν ότι τα ζήτημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα.
Όμως και στο θέμα των λειψών μερίδων φαγητού που καταγγείλαμε για τα ΚΕΝ Θήβας-Αυλώνα, υπήρξε άμεση παρέμβαση τόσο από το ΓΕΣ, όσο και από τον Ταξίαρχο διοικητή του ΚΕΝ Αυλώνα, αλλά και από στελέχη.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε την προσπάθεια του ανθυπασπιστή Κουτέλα, ο οποίος καταβάλλει έντονη προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι δε θα εμφανιστεί ξανά το φαινόμενο «φαντάροι να πεινούν με ευθύνη της μονάδας»!   
Και προχωρούμε σε αυτή τη δημόσια αναγνώριση γιατί πρέπει. Γιατί η τίμια και αξιοπρεπή στάση είναι αναγνωρίσιμη.
Όμως το σημαντικότερο συνάδελφοι είναι να κατανοήσετε ότι μόνο με την αμφισβήτηση, την συλλογική διεκδίκηση, τη δημοσίευση επιστολών-καταγγελίας των αυθαιρεσιών-παρανομιών-προβλημάτων μπορούμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με στολή. Να βελτιώσουμε την κατάσταση για όλους.
Και ήδη στο ΚΕΝ Αυλώνα το κλίμα έχει αλλάξει, οι συνάδελφοι βγαίνουν στην Αναφορά και διεκδικούν.
Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος από τη παραμονή σας στο ΚΕΝ Αυλώνα.
Καλή και αγωνιστική θητεία, συνάδελφοι.
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι πάντα και κάθε στιγμή στο πλευρό σας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου