Αποφασίστηκε η ανακατάταξη 25 Οπλιτών στον ΠΝ. Όλες οι προϋποθέσειςΚοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, προβλέπει την ανακατάταξη – επανακατάταξη 25 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.
Στόχος είναι η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΓΕΝ:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Υπουργού Οικονομικών εγκρίθηκε η ανακατάταξη-επανακατάταξη 25 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης προκειμένου καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες του Π.Ν και συγκεκριμένα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).
Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι πρέπει να διαθέτουν τα παρακάτω προσόντα:
α. Οι οπλίτες ή έφεδροι να έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς, κατά τη διάρκεια εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης, από τη Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.
β. Για τους εφέδρους να μην έχει παρέλθει ένα (1) έτος από την ημερομηνία οριστικής απόλυσής τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.
γ. Να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας (δηλ. γεννημένοι από 1-1-1990 και μεταγενέστερα), κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για αρχική ανακατάταξη ή επανακατάταξη.
δ. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
ε. Να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.
στ.Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ενός μέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60).
ζ. Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκλημα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Επίσης να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα σε ποινική κλήση ή βούλευμα, για κακούργημα ή για τα ανωτέρω αδικήματα.
η. Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους μήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία.
θ. Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.
ι. Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους, ούτε να έχει κινηθεί εναντίον τους η σχετική διαδικασία.
ια. Οι οπλίτες, που εκπληρώνουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, να έχουν αιτιολογημένη πρόταση καταλληλότητας του Διοικητή της Μονάδας.
ιβ. Οι έφεδροι να μην έχουν τιμωρηθεί με φυλάκιση άνω των είκοσι (20) ημερών, εφάπαξ ή αθροιστικά.
ιγ. Να μην έχουν απολυθεί για οποιαδήποτε αιτία, όσοι υπηρετούσαν ως μόνιμοι ή εθελοντές οπλίτες ή εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης (ΕΠΥ) ή επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) ή οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται:
α. Από τους οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, κατά το τελευταίο τρίμηνο και τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες, πριν από την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
β. Από τους εφέδρους, στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ), στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους, εφόσον δεν έχει παρέλθει ένα (1) έτος από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.http://armynews.gr/?p=26474