Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Άμφισσα και Μαρούσι



http://1.bp.blogspot.com/-Q4r1ZDFyep0/VEUseTddApI/AAAAAAAAB1k/2OLW27CgsBY/s1600/1236547_657064377644660_1044104197_n.gifΜέσα στην νύχτα τα μάζεψαν άρον άρον και εξαφανίστηκαν από το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής μέχρι πριν λίγες μέρες στην Άμφισσα.
Η Χρυσή Αυγή είχε κάνει την εμφάνισή της στην περιοχή πριν δύο χρόνια με μια φασιστική επίθεση στην πόλη της Ιτέας.
Τότε η προσπάθεια σύστασης πυρήνα στην Ιτέα είχε δεχθεί τις αποδοκιμασίες των κατοίκων και της νεολαίας. Σαν απάντηση είχαν φέρει πούλμαν με τάγματα εφόδου από άλλες περιοχές της Ελλάδα για να τρομοκρατήσουν, και είχαν χτυπήσει βάρβαρα έναν νέο στην Ιτέα.
Η αντίδραση της κοινωνίας της Ιτέας και η παραίτηση από την οργάνωση του υποψήφιου βουλευτή της που καταγόταν από την περιοχή ήταν η αρχή. Η οργάνωση δεν ξαναεμφανίστηκε στους δρόμους της Φωκίδας αλλά παρ όλα αυτά εκλογικά ακολουθούσε τα γενικά ποσοστά του κόμματος.

Σήμερα αυτοί που τους έβγαλαν τους δρόμους τους ξαναμαζεύουν, δεν υπάρχουν χρήματα πλέον για γραφεία, αυτά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο σε μια σειρά πόλεις, δεν υπάρχει τάξιμο για  δουλειές μόνο για Έλληνες, τώρα θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλες προτεραιότητες.
Μείνανε και οι έρμοι οι Χρυσαυγίτες με τις μπλούζες που τους βάζανε να αγοράζουν αμανάτι, χωρίς να ξέρουν τι να τις κάνουν...
Δεν εφησυχάζουμε ξέρουμε ότι ο φασισμός και η χούντα είναι η λύση που προκρίνει η οικονομική εξουσία για να υποτάξει τον λαό όταν ο λαός δεν υποτάσσεται στην θέλησή της. Ξέρουμε πως τους φούσκωσαν με την ανοχή των ΜΜΕ και την κάλυψη της Αστυνομίας και της δικαιοσύνης, ας μην προσπαθήσουν να τους επαναφέρουν γιατί τώρα πια όλος ο κόσμος γνωρίζει...πηγή:antifafok



http://www.sepik.net/nea/wp-content/marousi_antifa-01-620x330.jpgΚλείνουν το ένα μετά το άλλο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Εφόσον έφυγαν νύχτα από την Άμφισσα, οι χρυσαυγίτες επίσης νύχτα και με μυστικότητα έφυγαν και από το Μαρούσι. Τόσο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όσο και η τοπική κοινωνία είχαν δηλώσει, με εξώδικο ο πρώτος και με την αντιφασιστική δράση της η δεύτερη, ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στο Μαρούσι.
Το βράδυ της Κυριακής τα μέλη της Τ.Ο. Αμαρουσίου κατέβασαν την πινακίδα από τα γραφεία που στεγάζονταν επί της λ. Κηφισίας 141, μάζεψαν τα πράγματα τους και έβαλαν λουκέτο.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, είχε καταθέσει εξώδικο με το οποίο ζητούσε από τη Χρυσή Αυγή να αποχωρήσει από τον χώρο, στον οποίο έχει εγκατασταθεί αυθαίρετα, χωρίς την υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου. Όπως είχε γίνει γνωστό οι χρυσαυγίτες εγκαταστάθηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας τον περασμένο Ιούλιο, αφού διαπραγματεύτηκαν με τον γιο του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν ήταν εξουσιοδοτημένος για να ενοικιάσει το ακίνητο. Η μετακόμιση έγινε με συνθήκες μυστικότητας, ενώ ακόμα και η εκδήλωση των εγκαινίων στις 11 Ιουλίου ανακοινώθηκε ελάχιστες ώρες νωρίτερα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Τα εγκαίνια των γραφείων είχαν «εορταστεί» με σειρά αντιφασιστικών εκδηλώσεων στο Μαρούσι. Ακολούθησαν επιθέσεις σε κατοίκους μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, ανάμεσα στους οποίους και ο δεύτερος γιος του ιδιοκτήτη που μοίραζε αντιφασιστικά φυλλάδια. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Μαρούσι...πηγή:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου