Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Oι ΗΠΑ εκπαιδεύουν την Κομισιόν πώς να κλείνει τράπεζες εν μια νυκτί

http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_43199/oi-ipa-ekpaideuoun-tin-komision-pws-na-kleinei-trapezes.w_l.jpgΟι φόβοι και οι ανησυχίες στις αγορές, γύρω από το μέγεθος των κεφαλαιακών κενών που θα δείξουν τα stress tests για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυξάνονται όσο πλησιάζει η ώρα των αποκαλύψεων.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, το κενό υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ, ενώ αναλυτές της τράπεζας Berenberg ανεβάζουν το ποσό στα 300 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας πάντως πως δεν περιμένουν ότι τα αποτελέσματα θα είναι τελικά τόσο σκληρά καθώς ο φόβος εκδηλώσεων πανικού στις χρηματαγορές είναι τεράστιος.

Φόβος υπάρχει και για το ενδεχόμενο ενός bank run, μιας μαζικής απόσυρσης καταθέσεων. Η διαδικτυακή πύλη Deutsche Wirtschaft Nachrichten θέλοντας να τονίσει τον εκνευρισμό εν όψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ «εκπαιδεύουν» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς γίνεται μυστικά μέσα σε μια νύχτα η εκκαθάριση τραπεζών που χρεοκοπούν.
«Εκπρόσωποι της Κομισιόν ασκούνται από τo αμερικανικό ταμείο εξασφάλισης ίδιων κεφαλαίων Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) στη διαδικασία εκκαθάρισης των τραπεζών, όπως έγινε γνωστό από την Παγκόσμια Ένωση Διαχειριστών Κινδύνου (GARP).
Σύμφωνα με τη Pamela Farwig, στέλεχος της FDIC, που συμμετείχε στις συναντήσεις, όταν λέει κανείς σε κάποιον ότι πρέπει να κλείσει μια τράπεζα, η διαδικασία πρέπει να γίνει σε πολύ σύντομο διάστημα. Ιδιαίτερα σε μικρότερες πόλεις πρέπει να τύχει προσοχής κάθε λεπτομέρεια για να αποφευχθεί πανικός στους πολίτες.
Πηγή: thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου