Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ONALERT.GR ΣΤΗΝ "ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ"


Ναυπηγεία Ελευσίνας: Όταν ο εργαζόμενος (;) έρχεται κοντά στο "κεφάλαιο"


ImageΝομίζαμε ότι μόνο στην γνωστή ταινία του ελληνικού κινηματογράφου “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια” το “κεφάλαιο” είχε έρθει τόσο κοντά με τον εργαζόμενο. Λάθος κάποιος -ενικός γιατί πρέπει να είναι ο μοναδικός- εργαζόμενος στην Ελευσίνα έχει τα ίδια αισθήματα που είχαν αναπτύχθηκαν μεταξύ του εργάτη Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της βιομηχάνου Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Με επιστολή του προς το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ο εργαζόμενος (;)  μας κατατάσσει σ΄ αυτούς που “παίζουμε το δικό μας παιχνίδι” χωρίς να μας εξηγεί ποιο είναι αυτό; Να …αγοράσουμε τα Ναυπγεία ,να επιβάλλουμε το δικό μας ιδιοκτήτη ,αναμένουμε σε νεότερη επιστολή του να μας εξηγήσει.


Στα “ερωτήματα” που θέτει τώρα:

•”Δεν είναι ποτέ δυνατόν κ. Καρβουνόπουλε  κάποιος που δεν χρωστάει (στην συγκεκριμένη περίπτωση το ΥΠΕΘΑ) να κάθεται επί  9 μήνες και να διαπραγματεύεται με κάποιον που χρωστάει (συγκεκριμένη περίπτωση Ταβουλάρης). Το σωστό είναι ότι και οι 2 πλευρές δουλεύουν τους Εργαζόμενους του Ναυπηγείου Ελευσίνας και οι 2 πλευρές χρωστάνε στους Εργαζόμενους….”. 


Γιατί επιτέλους δεν μας λέει κάποιος κι αυτό αφορά και τον εργαζόμενο ΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ το ελληνικό δημόσιο στην Ελευσίνα . Η οποία να υπενθυμίσουμε ότι είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Ποιο είναι το χρέος; Γιατί με επίσημες ανακοινώσεις έχει γίνει σαφές από το ΥΠΕΘΑ ,ότι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ.Το γιατί "κάθεται και διαπραγματεύεται" το ΥΠΕΘΑ το ξέρει πάρα πολύ καλά ο εργαζόμενος (;). Για να μην κλείσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. 

•Μιλάτε κ. Καρβουνόπουλε για την λύση Σκαραμαγκά … Ποια είναι αυτή η λύση Σκαραμαγκά γιατί δεν γράφετε…. Γιατί αρνείστε να κάνετε σωστά το λειτούργημά σας; 


Η λύση Σκαραμαγκά “μεσοβέζικη” και “κουτσουρεμένη” είναι ότι το ΠΝ ανέλαβε την τύχη του Ναυπηγείου μέχρι να ολοκληρωθούν τα υποβρύχια . Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι παίρνουν έναν “κουτσουρεμένο” μισθό ,αγοράζαντας και αυτοί και η κυβέρνηση -όποια κυβέρνηση- χρόνο ,μήπως και βρεθεί οριστική λύση. Αυτή είναι η λύση .Αν δεν συμφωνεί δικαιώμά του .Το“φροντιστήριο” περί λειτουργήματος στα pay roll όχι σ΄ εμάς.Επισης θα θυμάται ότι το πρόβλημα που διέλυσε τον Σκαραμαγκά ξεκίνησε από την Ελευσίνα. Ή μήπως δεν το θυμάται...

•Στο μόνη λύση τα Ναυπηγεία στο δημόσιο θα μας βρει μαζί του υπό προϋποθέσεις. Και είμαστε από τους ελάχιστους που εδώ και πάρα πολλά χρόνια το υποηστηρίζαμε στην περιπέτεια του Σκαραμγαγκά και μας είχαν κατατάξει στους γραφικούς. Τελικά το δημόσιο μέσω του ΠΝ τα ανέλαβαν… Η λύση που δεν αρέσει στον εργαζόμενο (;)

Παραδόξως ο εργαζόμενος (;) δεν μας λέει κουβέντα για την τροπολογία των 25 εκατομμυρίων που υπογράφτηκε τον Απρίλιο του 2013 σαν “ένεση” στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για να τελειώσουν τον Ρίτσο και να πληρωθούν βέβαια οι εργαζόμενοι. Τους οποίου πολύ σωστά όπως αναφέρει κάποιος τους κοροϊδεύει. Και ο εργαζόμενος (;) ξέρει υποθέτουμε ποιος κοροϊδεύει ποιον.

Προφανώς ο εργαζόμενος (;) δεν έχει προλάβει στην …γύρα του στο ιντερνέτ να διαβάσει τον“κατακλυσμό” μηνυμάτων και επιστολών του ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου Ελευσίνας τα οποία δημοσιεύουμε,θέτοντας κι ανάλογα ερωτήματα.

Από που πληρώνομαστε είναι σαφές και γνωστό. Μένει να μάθουμε -και θα μάθουμε- από που πληρώνονται διάφοροι άλλοι που προσπαθούν με νύχια,δόντια και …επιστολές να κλεισουν οποιαδήποτε περίπτωση έστω και προσωρινής λύσης στο αδιέξοδο της Ελευσίνας.

Δυστυχώς για τον εργαζόμενο (;) θα συνεχίσουμε να γράφουμε του αρέσει δεν του αρέσει αυτό που πιστεύουμε. Ας το συνηθίσει. Αλλά τουλάχιστον ας παψει να κάνει κακό στους εκατοντάδες ταλαιπωρημένους συναδέλφους του που πραγματικά αγωνιούν για το αύριο που ξημερώνει. Ο εργαζόμενος (;) φαίνεται ότι δεν έχει τόσο μεγάλη αγωνία.

Αυτά προς το παρόν…

ΥΓ: Ο εργαζόμενος (;) έστειλε την επιστολή του σε διάφορους όχι όμως στο Onaler.gr το οποίο και θίγει . Περίεργο δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου