Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ωμή παρέμβαση του πρεσβευτή της νεοφασιστικής Ουκρανίας στον εορτασμό του Πολυτεχνείου


ουκρανοιΩμή και προκλητική υπήρξε η παρέμβαση του πρεσβευτή του ουκρανικής νεοφασιστικής κυβέρνησης προς τον πρύτανη του Πολυτεχνείου, εξαιτίας των εκδηλώσεων διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο λαό του Ντονμπάς, που οργάνωσε η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία στο πλαίσιο του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη.
Υπενθυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα στο Λονδίνο και τη Μαδρίτη, ομάδες τραμπούκων, κατευθυνόμενες από τις εκεί πρεσβείες της Ουκρανίας, επιχείρησαν να διαλύσουν βίαια αντίστοιχες αντιφασιστικές εκδηλώσεις.
Παραθέτουμε την επιστολή του εκπροσώπου του ουκρανικού νεοφασισμού και τον σχετικό σχολιασμό από την Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία:
…προς τον Πρύτανη του Εθικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
……to the Rector of the National Technical University of Athens
Athens, November 17, 2014
Mr. Ioannis Golias,

Κύριε Ιωάννη Γκόλια,


 After reading the mass-media`s comments regarding a photo exhibition titled «Ordinary Fascism in Ukraine», that began its work at the National Technical University of Athens on November 15, 2014, I would like to express regret and concern on tendentious reflection of current developments in Ukraine.
Αφότου διαβάσαμε τα σχόλια των ΜΜΕ σχετικά με μια έκθεση φωτογραφίας με την ονομασία «Κοινός φασισμός στην Ουκρανία», που ξεκίνησε να εκτίθεται στο ΕΜΠ την 15η Νοέμβρη 2014, θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη και την ανησυχία μου για τη μεροληπτική αντανάκλαση των τρεχουσών εξελίξεων στην Ουκρανία.

On my opinion, abovementioned, in particular association Ukraine with the fascism is dangerous, because it not conducive to a peaceful dialogue to resolve the situation, which joined all the EU member states, including the HellenicRepublic.
Κατά την άποψή μου, τα παραπάνω, και συγκεκριμένα η σύνδεση της Ουκρανίας με τον φασισμό είναι επικίνδυνα, επειδή δεν ευνοεί έναν ειρηνικό διάλογο για την επίλυση της κατάστασης, στον οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, της Ελληνικής Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένης.

I would also like to emphasize, that today the Ukrainian people on its Eastern border defends its independence and territorial integrity.
Θα ήθελα επίσης να δώσω έμφαση, στο γεγονός ότι σήμερα οι Ουκρανοί στα ανατολικά τους σύνορα υπερασπίζονται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

 Sincerely Yours,

Ειλικρινά δικός Σας,

                                                                                Volodymyr Shkurov
                                                                                   Ambassador – Πρέσβης    
*Αν και οι ίδιοι το γνωρίζουν πολύ καλά, διευκρινίζουμε ότι ηΑντιφασιστική Καμπάνια ποτέ δεν χαρακτήρισε τον ουκρανικό λαό φασιστικό. Είμαστε εναντίον του φασιστικού καθεστώτος που έχει εγκαθιδρυθεί στο Κίεβο κι εναντίον όσων το στηρίζουν. Πιστεύουμε ότι ο ουκρανικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει και έχει να χάσει πολλά αν υιοθετήσει τον κρατικά οργανωμένο φασισμό κι εθνικισμό, την ηρωοποίηση του Μπαντέρα, το μίσος απέναντι στις μειονότητες. Έχει πολλά επίσης να χάσει αν δεχτεί το ΔΝΤ και τη ληστρική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεχτεί τη συνεργασία και την ένταξη στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Όσοι στηρίζουν τον πόλεμο, τις διώξεις των κομμουνιστών και προοδευτικών ανθρώπων, όσοι καλλιεργούν το μίσος απέναντι στις μειονότητες, όσοι ευθύνονται για τις δολοφονίες των αμάχων και την καταστροφή πόλεων και χωριών, τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, τις βόμβες διασποράς και φωσφόρου θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους.http://vathikokkino.gr/archives/90122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου