Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι λόγοι που οι Ιταλοί προτιμούν τη ρυμούλκηση του υπερφορτωμένου πλοίου στο Μπρίντιζι από την Αυλώνα, 175 οι διασωθέντες

NormanΓιατί οι ιταλικές αρχές προτιμούν το «Norman Atlantic» να ρυμουλκηθεί στο Μπρίντιζι κι όχι στο πιο κοντινό λιμάνι της Αυλώνας, στην Αλβανία; Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτό οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες είναι δυσκολότερες ανατολικά σε σύγκριση με δυτικότερα, αλλά και γιατί η προσέγγιση στο αλβανικό λιμάνι θεωρείται δυσχερής.  Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί, με βάση την επίσημη ενημέρωση, 175 άτομα. Από την άλλη, πλοίαρχοι κι αρχιπλοίαρχοι του Εμπορικού Ναυτικού εκτιμούν πως είναι προτιμότερο το πλοίο να οδηγηθεί σε αβαθή νερά των αλβανικών ακτών και να το προσαράξουν προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από αυτό οι επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί.

Επιπλέον, οι Ιταλοί έχουν ήδη προετοιμάσει τη στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε αλλά και τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες.
Στο μεταξύ, κατά τη ρυμούλκηση του πλοίου θα συνεχίζονται και οι από αέρος, με τη χρήση ελικοπτέρων, προσπάθειες διάσωσης των επιβαινόντων.Το «Norman Atlantic», εξάλλου, ήταν υπερφορτωμένο με 200 φορτηγά.
Παραλλήλως, έφτασε στο Μπρίντιζι το σκάφος του ιταλικού Λιμενικού το οποίο μετέφερε τη σορό του νεκρού έλληνα επιβάτη Γιώργου Δούλη. Στο ίδιο λιμάνι κατευθύνεται και το πλοίο "Speed of Pireus" με 49 διασωθέντες. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με εναέρια μέσα, τρία ιταλικά κι ένα ελληνικό "Super Puma".http://www.koutipandoras.gr/article/130111/oi-logoi-poy-oi-italoi-protimoyn-ti-rymoylkisi-toy-yperfortomenoy-ploioy-sto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου