Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σήμα κινδύνου από δεύτερο πλοίο με 700 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας

http://www.marinetraffic.com/en/ais/home/oldshipid:148213/oldmmsi:214180618/olddate:lastknown#Σήμα από τις ιταλικές αρχές ότι κινδυνεύει πλοίο με 700 επιβαίνοντες δυτικά της Κέρκυρας έλαβαν οι ελληνικές Αρχές. Στην περιοχή όπως μεταδίδει ο "ΣΚΑΙ" σπεύδουν ελικόπτερα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για οπλισμένους μέσα στο πλοίο
Σήμα από τις ιταλικές αρχές ότι κινδυνεύει πλοίο με 700 επιβαίνοντες δυτικά της Κέρκυρας κοντά στο νησί Ερεικούσσα έλαβαν οι ελληνικές αρχές. 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας, που πλέει 3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας «πρόκειται για πλοίο που μεταφέρει “παράτυπουςŠ” μετανάστες και εκφράζονται ανησυχίες ότι ο κίνδυνος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος λόγω της κακής κατάστασης των πλοίων που χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς αυτούς»
Τι άλλο μεταδίδει το ΑΠΕ:
«Παράτυποι μετανάστες επιβαίνουν στο πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112 δυτικά της Κέρκυρας, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο και για την κατάστασή του.
Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές και στο σημείο αναμένεται να καταφθάσουν δύο ελικόπτερα που απογειώθηκαν από την Κέρκυρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου