Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τραγωδία δίχως τέλος: Δυο ναυτικοί νεκροί κατά τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic

Δύο Αλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic, όταν χτυπήθηκαν από σχοινί με το οποίο προσπαθούσαν να συνδέσουν το ρυμουλκό τους με το πλοίο.
«Ένας άνθρωπος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν έσπασε το καλώδιο το οποίο πιάστηκε στην προπέλα. Ένας δεύτερος εξέπνευσε πριν από μερικά λεπτά ενώ του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό πλήρωμα ελικοπτέρου» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος των λιμενικών αρχών στην Αυλώνα της Αλβανίας.
Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας από την πλευρά του επιβεβαίωσε τον ένα θάνατο, αναφέροντας ότι ο άλλος ναυτικός είναι σοβαρά τραυματισμένος. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο άνδρες δεν ανήκαν στις δυνάμεις του. Οι δύο άτυχοι άνδρες ήταν ναύτες στο ιδιωτικό ρυμουλκό «Iliria».
Το Norman Atlantic βρίσκεται το πρωί της Τρίτης κοντά σε νησίδα, 1,5 ναυτικό μίλι από το λιμάνι του Αυλώνα. Κοντά του βρίσκονται τέσσερα ρυμουλκά που το συγκρατούν για να μην πέσει πάνω στα βράχια. Στο πλοίο αναμένεται να βρεθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων, ώστε να ελέγξει την κατάσταση του πλοίου, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία ρυμούλκησής του. Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πού και πότε θα ρυμουλκηθεί.
http://tvxs.gr/news/kosmos/tragodia-dixos-telos-dyo-naytikoi-nekroi-kata-ti-rymoylkisi-toy-norman-atlantic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου