Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πάλι το ΓΕΣ Παράνομα δίνει μετάθεση στην Κύπρο σε φαντάρους που Αρνήθηκαν-Κλίμα Αντίστασης.

Για μια ακόμη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τις αρνήσεις των φαντάρων που στη φάση της προεπιλογής είχαν δηλώσει την άρνηση τους να δεχτούν μετάθεση εκτός ελληνικών συνόρων και πιο συγκεκριμένα στην Κύπρο.
Θυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής: Η σύμφωνη γνώμη του στρατιώτη που κατατίθεται εγγράφως σε Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία ουσιαστικά δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της μετακίνησης του εκτός συνόρων!
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών * Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο * Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας. Και άλλα κοινωνικά κριτήρια * Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.

Οι υποσχέσεις για τα διάφορα προνόμια που θα απολαύσουν στην Κύπρο είναι φουσκωμένα και εν πολλοίς έχουν καταργηθεί. Η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια, με αποτέλεσμα ο στρατιώτης που στέλνεται να υπηρετήσει εκτός ελληνικής επικράτειας να καλείται να πληρώσει το πανάκριβο κόστος της εκτός συνόρων μετακίνησης του, όταν κάνει χρήση της αδείας του. Να συνυπολογίσουμε ότι η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, οι ασκήσεις είναι συνεχείς, υπάρχει διαρκώς Επιφυλακή και κλίμα Πολεμικής Ετοιμότητας. Οι φαντάροι τιμωρούνται ξανά και ξανά με αλλεπάλληλες πειθαρχικές ποινές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να υπηρετούν περισσότερο!
Επαναλαμβάνουμε «Ο φαντάρος ορκίζεται να υπηρετεί το Σύνταγμα του Κράτους. Σύμφωνα με το Άρθρο 4, παράγραφος 6 του Συντάγματος έχει Υποχρέωση να συντελέσει στην Άμυνα της Πατρίδας και όχι Άλλου Ανεξάρτητου Κράτους». Υπενθυμίζεται και η σχετική διαταγή του πρώην υπουργού ΥΠΕΘΑ Γ. Παπαντωνίου (2001), που απαγορεύει τις μεταθέσεις εφέδρων στο εξωτερικό, η οποία «εκδόθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της χρήσης όπλων-πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας».
Όμως και πάλι το ΓΕΣ αδιαφόρησε για την Άρνηση των στρατευμένων και τους έστειλε σήματα μετάθεσης για Κύπρο. Μάλιστα, η βιασύνη τους είναι τέτοια ώστε τους ενημέρωσαν ότι η ολιγοήμερη άδεια που δινόταν πριν φύγεις για Κύπρο δε θα δοθεί πριν το ταξίδι για τη Μεγαλόνησο, αλλά στο τέλος της θητείας τους εκεί.  
"Πέρα απ΄ όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο παραδοσιακά οι στρατιώτες έχουν να αντιμετωπίσουν μισαλλόδοξες, εθνικιστικές και αυταρχικές συμπεριφορές από τους ανώτερούς τους, κάνοντας τη θητεία τους ακόμα πιο σκληρή. Μάλιστα ήδη από το ΚΕΤΘ Αυλώνας, όπου βρίσκονται οι στρατιώτες που προορίζονται για μετάθεση στην Κύπρο, υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές από τους ΕΛΔΥΚάριους που επέστρεψαν πρόσφατα από την Κύπρο, αλλά συνάντησαν και πάλι την αντίδραση των φαντάρων."
Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης πολιτικής επικυριαρχίας, παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις). Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαιά τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.
Επίσης, οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμή μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Οι Υποχρεωτικές Μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ είναι παράνομες μεταθέσεις και η Άρνηση υποταγής μας σε Παράνομες Διαταγές διασφαλίζεται Συνταγματικά από το άρθρο 53, παράγραφος 2, και το άρθρο 73, εδάφιο 4 και δεν θα τους επιβληθούν κυρώσεις.
Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται.
Ότι δήθεν μετατίθεσαι Υποχρεωτικά στην Κύπρο αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών.
Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Εχτός Ελλάδος δεν έπρεπε να στέλνονται επαγγελματίες οπλίτες; Τους ΕΠΟΠ τι τους πληρώνουμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απαπαπαπα οι εποπ να δουλεψουν? σοβαρος?τι τους εχουμε τους φανταρους να καθοντε??οι φανταροι πρεπει να κανουν 3ης υπηρεσιες την ημερα και οι εποπ 3ης το μηνα.. μν τα κουραζουμε τα παλικαρια ρε φιλε κριμα ειναι

      Διαγραφή